Nanna Christiansen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
in ,

Nanna med i succesen

Hun begyndte i Skjold, men nu er Nanna Christiansen med på det succesrige landshold, der spiller EM-semifinale torsdag mod Østrig. Østerbro Avis foreslår kamp mellem kvindelandsholdet og serie 2-mandskabet fra Viktoria.

Af Finn Edvard

feh@minby.dk

Fodbold.: Flere mænd – de fleste af dem har aldrig selv spillet fodbold på topniveau – har ytret, at damelandsholdet har en styrke som et serie 2 eller tre-hold i Fælledparken.

Jeg synes, at den hæderkronede fodboldklub på Fælleden, Boldklubben Viktoria, skal tage disse mænds ord for pålydende – og invitere damelandsholdet til en opvisningskamp på Østerbro Stadion.

Det kunne være interessant en gang for alle at få opklaret, hvor stærkt »damelandsholdet«, som bare vil kaldes »landsholdet«, er i forhold til et serie 2-hold fra Fælledparken.

Kampen kunne spilles i forbindelse med en velfortjent hyldest til pigerne, der foreløbig har klaret sig så flot- og over al forventning – i Holland.

Det er da godt, at pigerne kan hæve den danske danske fodboldfane, når nu herrerne spilles mere og mere agterud i international fodbold.

En af spillerne i den danske trup er 28-årige Nanna Christiansen, der nu spiller for Brøndby – Danmark absolut bedste hold – men som begyndte sin karriere i Skjold.

Nanna er pt. ikke fast kvinde i startopstillingen, men har været på banen i Holland.

Hun har spillet næsten 80 landskampe for Danmark og er en af de mest rutinerede spillere, der er med i truppen.

Nanna Optrådte i sæsonen 2013/2014 også for B.93/HIK/Skjold – en fusion, der dog ikke længere er gældende, hvor dameholdet på Østerbro i dag er B.93, der spiller i 1. division.

Den stærke midtbanespiller har også repræsenteret Brøndby i Champions League – og i 2006 blev hun kåret som »Årets talent«.

Det skal blive spændende at se, om Nanna får mere spilletid i Holland, hvor Danmark spiller semifinale mod favoritterne fra Østrig torsdag kl. 18. Kampen transmitteres i TV 2.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Mød Mathias i Rema 1000

På tur i Pontoppidans København