Lars Georg Jensen

Rockernabo stiller op til kommunevalget

politik. Lars Georg Jensen, nabo til rockerborgen i Vanløse, stiller op for SF til det kommende kommunalvalg.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

valg: SF i Vanløse bekendtgjorde i sidste uge, at Lars Georg Jensen, stiller op for SF til kommunalvalget 21. november i år.

Lars Georg Jensen er i Vanløse kendt som grundejerforeningsformand og nabo til Bandidos-rockerborgen på Tudskærvej, men derudover er Lars Georg en international kapacitet i alt hvad der har med klimaforandringer, energi og miljø at gøre.

Han har arbejdet professionelt med miljø, klima og energi i mere end 25 år, halvdelen som ansat i miljøorganisationer, og den anden halvdel i Energistyrelsen.

»Med sin enorme erfaring favner Lars Georg både det lokale og det globale i Den Grønne Omstilling: Han kan begå sig på de bonede gulve, men ved også hvordan man får kompostbeholderen i baghaven til at fungere. Derfor har han også kvalificerede indspark til debatten om alt fra den københavnske vision om CO2-neutralitet til hvordan man får flere børn til at cykle til skole,« siger Nis Vinæs Nielsen, formand for SF Vanløse.

Lars Georg Jensen fortæller blandt andet om sine bevæggrunde for at stille op til kommunalvalget:

»Grundlæggende er jeg drevet af, at jeg altid gerne har villet være med til at gøre verden til et lidt bedre sted. Derfor har siden jeg var helt ung været engageret i organisationer, for eksempel om boligpolitik og miljøpolitik. I mange år var fik jeg så heldig, at mine ambitioner om at påvirke verdens dagsorden også var mit arbejde, men den situation har jeg ikke været i indenfor de senere år. Derfor har det også ligget i kortene et stykke tid, at jeg på eller andet tidspunkt ville gå ind i politik.«

Opfordret

At det blev nu, har en hel del at gøre med den rockersag, som han ufrivilligt er blevet en del af.

»I forbindelse med den har jeg nemlig modtaget rigtig mange venlige og anerkendende hilsner – og også direkte opfordringer til at gå ind i politik. Og sidst men ikke mindst har min hustru opfordret mig til at blive politiker! Det er en opbakning, der vil noget!,« siger han.

At det blev SF, han for et par siden meldte mig ind i, har den enkle forklaring, at det er dér han politisk føler sig bedst hjemme.

»Men også fordi SF er et parti, der ikke er bange for at lave praktisk politik. Det indebærer nogle gange, at man ikke får alt, hvad man beder om. Men man er med til at sikre, at det går en lille smule bedre. Andre partier foretrækker en alt-eller-intet strategi, og dem om det,« siger han.

Samarbejdets mand

Demokrati for ham, er at tage beslutninger for fællesskabet.

»Og det indebærer, at man tager hensyn til flest mulige – ikke at flertallet altid har ret. Det er en demokratisk ulykke, når en afstemning ender 51-49, for så står halvdelen tilbage som tabere, og helheden og fællesskabet står splittet.Derfor er jeg som politiker en samarbejdets mand. Jeg har i rockersagen haft et fortræffeligt samarbejde med ledende Folketings- og Borgerrepræsentationsmedlemmer fra Socialdemokratiet, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti. Og den stil har jeg tænkt mig at blive ved med. Politik er ikke en sport, hvor det gælder om at vinde over hinanden – politik er en vej til i fællesskab at finde gode løsninger for samfundet,« slutter han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Supercykelstien er en succeshistorie

Kompliceret kryds skal sikres