Frederik Berggren Smidt sognepræst i Fredens og Nazaret Sogn står for Kontrastgudstjenesterne to gange om måneden. Foto: Fredens og Nazaret Sogn

Kontrast og ham der Luther

Sognet skriver. Fredens og Nazaret Kirke sætter fokus på Luthers Lille Katekismus i 2017. Det sker til Kontrastgudstjenesterne to gange om måneden

Af Louise Koefoed

kommunikationsmedarbejder, Fredens og Nazaret Sogn

Indledning: I 2017 fejrer vi 500-års jubilæet for Reformationen.

I den anledning sætter Kontrast-gudstjenesterne i Fredens kirke fokus på Martin Luthers Lille Katekismus:

De Ti Bud, Trosbekendelsen, Fadervor samt dåb og nadver. Hvad betyder disse temaer for vores liv i dag som mennesker, menighed og samfund?

Det skal vi se på gennem prædiken og dialog til gudstjenesterne i 2017.

Kontrast er en rytmisk gudstjeneste med fokus på dialog og fællesskab. Der er Kontrast to gange om måneden i Fredens kirke, Ryesgade 68, klokken 17.

Vi har stillet sognepræst Frederik Berggren Smidt nogle spørgsmål om, hvad vi skal med en 500 år gammel bog som Den Lille Katekismus i dagens Danmark:

– Hvorfor har du lige valgt Luthers Lille Katekismus som tema? Har den noget at sige til moderne danskere?

»I sin lille katekismus gør Luther det svære i kristendommen forståeligt. Den er for mig at se et lille pædagogisk mesterværk og kan også i dag hjælpe os til at holde fast i det centrale og give liv og næring til vores tro.«

– Hvad er Kontrast-gudstjenester for noget?

Kontrast er et gudstjenestefællesskab, der er præget af samtale, rytmisk musik og livsnær forkyndelse. Mange forskellige mennesker inddrages løbende i at videreudvikle fællesskabet. Der er stor frihed til at prøve nye ting af.

– Hvorfor hedder det kontrast?

Navnet udtrykker to ting: For det første er gudstjenesten med sit fokus på dialog en kontrast til envejskommunikationen ved højmessen. For det andet ønsker KONTRAST at tage kontrastfyldte dilemmaer op, som vedrører vores liv og hverdag.

– Hvem kan komme til Kontrast?

Alle er velkomne. Jeg vil mene, at Kontrast egner sig til alle i 13-100 års alderen som er nysgerrige og har lyst til at være sammen med andre om livsvigtige temaer. Kontrast har også vist sig at være en god vej tilbage til kirken for folk, som ellers i nogen tid ikke er kommet der meget.

– Hvad er nyt i Kontrast i forhold til sidste sæson?

I Kontrast-teamet eksperimenterer vi løbende med form og indhold. I 2017 begynder vi med at spise en let anretning klokken 17, hvorefter vi fortsætter i kirkerummet fra 17.30-19. Vi flytter også lidt rundt på møblerne. Ja, Kontrast er stadig Kontrast.

– Hvad glæder du dig mest til i den nye sæson?

»Jeg ser frem til at møde både kendte og nye ansigter. Det er sjovt og lærerigt at være så forskellige mennesker samlet om noget vigtigt. Man føler sig lidt som en storfamilie!«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Gammel Cuba-musik med dansk sanger

Udsigt fra tårnet til metroen