Testfliserne skal ligge på Den Røde Plads indtil cirka 1. april 2017
in

Nu testes der fliser på Den Røde Plads

FLISETEST. Den Røde Plads skal lægge ny, skridsikker belægning til foråret. Derfor tester kommunen de kommende måneder tre forskellige typer fliser, som lige nu kan ses på pladsen.

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

SKRIDSIKKERT: Måske er du kommet forbi Den Røde Plads og har undret dig over det mønstrede stykke flisebelagte plads over for caféen.

Det skyldes, at Københavns Kommune er i fuld gang med at teste, hvilken type fliser, der fremover skal have æren af at dække hele pladsen. For det er som bekendt ikke helt uden udfordringer at finde den rigtige belægning.

Denne gang vil man være helt sikker på at vælge en type belægning, der er skridsikker, også på de våde dage, og derfor har dette multifarvede kunstværk været at finde på pladsen siden 21. december sidste år.

Sure skatere

Det er planen, at testfliserne skal pynte på pladsen indtil cirka 1. april, hvor man forventer at gå i gang med at lægge de nye fliser.

Skaterne, der holder til på pladsen, er dog ikke lutter begejstrede for den nye type belægning, og ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er det nu tanken, at der skal etableres en form for skate- og rullevenlig belægning på en del af pladsen, nogenlunde i det område, som skaterne bruger mest i dag.

Nørrebro Lokaludvalg bakker op om et område specielt udformet til skaterne.

»Vi synes, det er vigtigt og tryghedsskabende med liv på pladsen, og derfor ser vi gerne, at skaterne med flere kan blive. Det har vi udtrykt meget klart til forvaltningen,« siger formand Mogens Petersen.

Og nej, det er ikke planen, at pladsen fremover skal være multifarvet. Flisernes forskellige farver skyldes, at testfliserne er fra tre forskellige producenter og har forskellige overflader. Pladsens belægning vil blive med røde fliser dog i en anden rød nuance end ved indvielsen i 2012.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Tag i biffen i Empire og bliv klogere på bæredygtighed

Nordvest står sammen mod utryghed