Fra sidste års lokalbrag mod Heimdal. Arkivfoto: Anders Bentxon.
in ,

Østerbro IF er Københavns bedste fodboldklub

FÆLLEDPARKEN: Sidste år blev Østerbro IF kåret til årets idrætsforening af Københavns Kommune, og nu kan de så også kalde sig årets klub under DBU København. Klubben har bygget på fundamentet og skabt en klub, der har fået en vigtig rolle på Østerbro. En medlemsfremgang fra 515 til 1067 på bare fem år fortæller en del af historien om en forening, der har formået at tiltrække og fastholde nye medlemmer i et attraktivt klubmiljø.

Medlemsfremgangen står dog ikke alene. For bag væksten står en række initiativer, der har været med til udvikle klubben. Østerbro IF har en af landets mest velfungerende ’Fodbold Fitness’-afdelinger for kvinder, og de var den første klub i København, som etablerede et tæt samarbejde med Rigshospitalet og Center for Holdspil i forhold til FC Prostata, hvor klubben tilbyder fodboldtræning målrettet mænd med prostatakræft.

Fundamentet for den flotte udvikling i Østerbro IF er den kæmpe frivillige indsats, som ydes af trænere og ledere i klubben, der har turneringshold i alle aldersgrupper – helt op til Grand Old Veteran Masters. Børnefodbolden trives også i Østerbro IF, der løbende har opkvalificeret deres frivillige trænere gennem DBU’s C-trænerkurser.

»Vi er glade for at anerkende det flotte arbejde, som Østerbro IF har ydet over en årrække. Deres indsats i forhold til Fodbold Fitness og FC Prostata viser, at det er en klub, som ønsker at gøre en forskel og har ressourcerne til det. Det samme gælder for den flotte medlemsudvikling, der er skabt på baggrund af de mange frivillige, som yder en kæmpe indsats,« fortæller DBU Københavns formand Henrik Ravnild.

Østerbro IF er med prisen som årets fodboldklub i DBU København indstillet til prisen som årets klub i Danmark. Her skal klubben konkurrere mod klubber fra de øvrige lokalunioner og de fire jyske regioner om at blive årets fodboldklub i Danmark. Vinderen her går videre i konkurrencen om at blive årets europæiske fodboldklub – ’UEFA Best Grassroots Club’. /jape

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Anmeldelse: Så værdigt et optrin

Jul og nytår i Caribien