Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R)
in

Borgmestre kæmper for at finde penge til Strøget

PLAN. Ved efterårets budgetforhandlinger blev der ikke fundet midler til at realisere en række konkrete delprojekter for Strøget. Nu prøver to københavnske borgmestre på ny at løfte Strøget.

Af Jesper Marthin

jma@minby.dk

STRØGET: Hver dag går tusindvis af mennesker op og ned af den 1,1 km lange strækning, som Strøget strækker sig gennem Indre By. Men ifølge en række toneangivende parter er det småt med visionerne om at gøre Strøget mere attraktiv for de mange turister, der hvert år besøger København.

I september sidste år mødtes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) med interesseorganisationen for butikker og erhvervsliv i Indre By, ’KBH K – Commerce & Culture’, samt butiksejer Mads Nørgaard for at tale om, hvad der skal til for at give Strøget et løft.

Her i foråret blev der så udarbejdet et idekatalog for Strøget, som belyser muligheden for at skabe bedre byrum og dermed et bedre handelsliv på strækningen mellem Rådhuspladsen og Kgs. Nytorv. Idekataloget lægger op til ni delprojekter til i alt 14,3 mio. kroner. Der blev også udarbejdet et budgetnotat til efterårets budgetforhandlinger for kommunens budget for 2017, men her blev der ikke fundet nogen penge.

Den forsømte gågade

I onsdags mødtes Anna Mee Allerslev igen med KBH K – Commerce & Culture’ og butiksejer Mads Nørgaard for at lægge en ny plan for at gøre noget ved forholdene på Strøget.

»I lang tid er Strøget blevet forsømt, og vi skal især have gjort noget ved cykelparkeringer og oprydning. Jeg er glad for, at vi har fået lavet et idekatalog, selvom vi ikke fik penge til forbedringer af Strøget i forbindelse med budgetforhandlingerne. Men jeg har ikke opgivet. Det er sjældent, at man får støtte til et projekt med det samme. Nu mødes vi til marts om kommunens overskydende budgetmidler i overførelsessagen og ser, om vi der kan finde nogle penge,« siger Anna Mee Allerslev.

KBH K – Commerce & Culture var initiativtager til idekataloget og ser gerne, at Strøget bliver anerkendt som en turistattraktion på linje med eksempelvis Tivoli og Den Lille Havfrue.

»Vi vil gerne have, at vi får set på, hvad vi kan gøre ved Strøgets indgange fra henholdsvis Rådhuspladsen og Kgs. Nytorv og ved nogle af pladserne ved for eksempel Vimmelskaftet og foran Helligåndskirken. Vi skal også tænke udsmykningen ind, så det er mere end juleudsmykningen, og at vi får markeret mærkedage. Det skal ske i en lang tættere dialog med de forskellige forvaltninger i kommunen,« siger Maria Auchenberg, sekretariatsleder for KBH K – Commerce & Culture.

Butiksejer Mads Nørgaard fra ’Nørgaard fra Strøget’ mener, det er vigtigt at bevare mangfoldigheden på Strøget.

»Vi har den mest fantastiske gågade i hele Nordeuropa, og der skal være plads til forskelle. Men selvom vi skal have en levende by, skal vi samtidig have gjort noget ved, at man lørdag morgen vågner op til noget, der ligner lort med opkast ud over det hele. Cyklerne ligger også spredt overalt, og så skal vi have set på gadeudstillingerne, selvom mange af butikkerne ikke er meget for at fjerne varerne fra gaden. Endelig skal vi sørge for, at de små butikker stadig er en del af Strøget,« siger Mads Nørgaard.

Helhedsplan for Strøget

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) vil også gerne have vendt den negative udvikling på Strøget med skrald, hjemløse og en overvægt af souvenirbutikker.

Derfor har han stillet et medlemsforslag på mødet i Borgerrepræsentationen torsdag 10. november, hvor han foreslår, at Økonomiforvaltningen i samarbejde med andre relevante forvaltninger skal udarbejde et forslag om en helhedsplan for Strøget, hvor der arbejdes videre med idekataloget for Strøget.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Torvehallerne går genbrugsvejen

||

Beslutningstagerne var igen savnet