Bank Nordik lukker for sin sidste kassebetjening på Amager
in

Sur 😠

Bank Nordik lukker den sidste kasse

BANKSERVICE. Fra 1. januar lukker Bank Nordik for sin sidste kassebetjening på Amager Landevej 56.  Amager Bladet har fundet seks filialer på Amager hos fire banker, der fortsat har kassebetjening.

Af Hanne Bjørton
hab@minby.dk

HELE ØEN: Det snævrer sig ind, hvor mange banker, der tilbyder kassebetjening, hvor kunderne får personlig betjening, når de skal hæve eller indsætte penge på kontoen.
Fra 1. januar lukker Bank Nordik for sin sidste kassebetjening på Amager, nemlig i Kundeservicecentret på Amager Landevej 56.

»Grunden er, at antallet af kassebetjeninger er faldet betydeligt. Vi vil i stedet installere indbetalingsautomater i alle vores filialer, hvor man både kan hæve og indsætte penge, og som også udbetaler euro. Og så udvider vi vores telefontid fra at være åben til klokken 16 til at være åben til klokken 18 alle ugens fem dage,« forklarer kundeservicechef Kent Nielsen fra Bank Nordik på Amager Landevej.

Må finde en anden bank

Amager Bladet har hørt fra en af bankens kunder, Bent Eriksen, der er utilfreds med bankens beslutning.
Da han var i banken 31. oktober for at hæve penge i den stadig eksisterende kasseekspedition, måtte han vente længe, fortæller han.

»Jeg stod i kø i tre kvarter ved kassen. Jeg ved, at der kommer folk både fra Dragør og Christianshavn, fordi der ikke er kassebetjening der, og de må ligge og køre i bus frem og tilbage. Jeg må finde en anden bank, jeg vil ikke have plastikkort, det er ikke noget for mig. Hvorfor vil de lukke, når der står så mange mennesker i kø for at hæve penge? Det er da ikke det pengeløse samfund endnu,« siger Bent Eriksen.

Undervisningsaftener

Amager Bladet har talt med Ældre Sagen (se artikel her), der blandt andet foreslår bankerne, at de i stedet for en åben kassefunktion tilbyder kunderne, at de kan bestille kontanter på forhånd og derefter hente dem i en filial.

Er det en service I har overvejet at indføre?

»Vi har overvejet det, ja, men det er ikke noget, vi vil indføre pt. Og vi lukker heller ikke helt, for vi har en foyer på Amager Landevej, hvor man kan stå i fred og ro og i tørvejr ved automaten. Der vil også være en postkasse inden for, hvor man kan aflevere sine girokort til betaling,« siger kundeservicechefen i Bank Nordik.

Men der er stadig en gruppe kunder, som ikke er trygge ved plastikkortet, og som måske ser dårligt og har svært ved at bruge hæveautomater. Svigter I ikke den gruppe kunder?

»Vi kan se, at antallet af kassebetjeninger er hastigt nedadgående, de er faldet med over 50 procent på kort tid. Vi anbefaler, at man kommer til vores undervisningsaftener, hvor kunderne stille og roligt kan lære at benytte automaterne – vi holder en undervisningsaften igen den 15. november. Og når vi løbende skifter vores hæveautomater ud, vil der på tastaturet på de nye være blindeskrift. Foyeren på Amager Landevej er i øvrigt stor nok til, at man kan komme inden for med sin kørestol og bruge hæveautomaten,« siger Kent Nielsen.

Seks kasser tilbage på øen

Mange bankfilialer har opgivet kassebetjening, men Amager Bladet har fundet fire banker på Amager, som stadig tilbyder denne service:
Nordeas filial på Amagerbrogade 92, Danske Banks filialer på Amagerbrogade 193 og i Københavns Lufthavn, Handelsbankens filial på Arne Jacobsens Allé 15 samt Arbejdernes Landsbanks filialer på Amagerbrogade 60 og Kastrupvej 201.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Et par bankråd fra Ældre Sagen

Herberg mister støtte