Koordinator for pårørende-uddannelse
in

Nyt kursus skal styrke trivsel hos pårørende

LIVSKVALITET. Kommunen udvikler og tester et nyt kursustilbud til pårørende til ældre med en kronisk sygdom.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

PÅRØRENDE: Københavns Kommune er i gang med at udvikle og tester et nyt kursustilbud til pårørende til ældre mennesker med en kronisk eller langvarig sygdom.

Torsdag 3. november kl. 17-19 er alle interesserede borgere inviteret til informationsaften i Sundhedshuset i Vanløse, på Indertoften 10.

»Hver tredje dansker lever med langvarige helbredsproblemer og mange mennesker er derfor pårørende til et menneske med kronisk eller langvarig sygdom. Det kan kræve meget at være pårørende, og for mange kan det være svært at finde balancen mellem at hjælpe sin nære gennem en svær sygdomsperiode, og samtidig passe på sig selv,« siger Maria Hansen, der er koordinator for pårørende-uddannelsen.

Derfor indleder Københavns Kommune nu i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning arbejdet med et kursustilbud, som skal hjælpe pårørende. Tilbuddet tager afsæt i kursusprogrammerne ’Lær at tackle’, som er udviklet på Stanford University og som er udbredt i størstedelen af landets kommuner.

»Lær at tackle-programmerne har vist sig at øge livskvaliteten, og kursusdeltagerne oplever en tydelig forbedring i deres helbred. Det er disse positive resultater, som vi håber på at kunne videreføre i det nye tilbud til pårørende i Vanløse,« fortæller hun.

Pårørende underviser

Frem til årsskiftet kan borgere, som selv er eller har været pårørende til en langvarigt syg, melde sig til uddannelsen som frivillig instruktør, der skal undervise andre pårørende i at lære at tackle hverdagen.

»Det kan være svært at være pårørende til et menneske med en kronisk eller langvarig sygdom, og ved at bruge pårørende som undervisere, sikrer vi, at underviserne kan møde de pårørende i øjenhøjde og bedre støtte dem i, hvordan de kan tackle de udfordringer, som fylder i hverdagen,« siger Maria Hansen.

Informationsaften

Alle interesserede borgere er inviteret til informationsaften torsdag 3. november kl. 17-19 i Sundhedshuset, Indertoften 10.

På aftenen vil der være mulighed for at få mere information om kurset, og hvad det vil sige at være instruktør på Lær at tackle hverdagen som pårørende.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Området ved herberget Lærkehøj skal gøres tryggere

Vind Peter Olesens bog: ‘Stille København’