Standupkomikeren Anders Matthesen har skrevet bogen 'Ternet Ninja¿' der er klar til at blive læst fra 27. oktober. Hovedpersonen er Aske på 13 år

Sudoku-bamsen og drengen Aske tager hævn

NY BOG. Standupkomikeren Anders Matthesen udgiver 28. oktober bogen ‘Ternet Ninja’, der lugter lidt af kult-filmen ‘Terkel i knibe’.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

HUMOR: Så er det igen tid til at blive hevet ind i Anders Matthesens univers af ironi, humor og en smule morale.

Husker du kult-filmen ’Terkel i knibe’? Nu kommer en lignende fortælling om ’Ternet Ninja’ og Aske på 13 år i en ny bog, hvor man kan nikke genkendende til mange af personerne fra hans tidligere produktion.

»Onkel Stewart og Terkel er med, og Beate har fået en søster, som er Askes mor Sirene. Det er et forsøg på at få flere af figurerne med, som folk kender,« forklarer Anders Matthesen.

Tegnede små skitser

I bogen er hovedpersonerne Aske på 13 år og tøjbamsen ’Ternet Ninja’, der viser sig at være meget mere end et hyggeligt krammedyr før sengetid.

»Jeg startede for flere år siden med Ternet Ninja-figuren ved at tegne små skitser med vittigheder. Når jeg havde tegnet en Ternet Ninja, så lagde jeg den på min hjemmeside tilbage i 2009,« forklarer han og peger på bogens forside, hvor ninjaens knapøjne stirrer tilbage på ham.

Standupkomiker Anders Matthesen har med bogen slet ikke tænkt på at skrive en børnebog, men en fortælling som kan læses af de fleste. Selv læser han den højt for sin søn på fem år.

»Jeg har ikke tænkt på en bestemt målgruppe, men det er jo en undskyldning for at læse den for sine børn. Der er meget sjov og spas i bogen, som også er for voksne,« smiler han og peger på bogen.

Figuren Ternet Ninja begyndte at tage form og et univers opstod.

»Jeg har længe tænkt på at lave en børnebog, hvilket jeg faktisk gør hvert år til mine unger,« smiler han og fortsætter:

»Jeg ville gerne lave ’Ternet Ninja’ som animationsfilm, men så kom vi bare ikke videre. Så viste jeg den til forlaget Rosinante, så det blev til en bog og ikke en film,« forklarer Anders Matthesen.

Ninjaen som coach

Det har været en lang proces fra tanke til bog, men det har kun taget en måned at skrive den færdig. Der er masser af tegninger i bogen, men når du læser den, støder du ikke på en eneste tegnet figur, og det er der en helt naturlig årsag til.

»Der er ingen illustrerede figurer i bogen, da jeg måske på et tidspunkt godt vil lave den som film,« siger han.

I bogen møder du Aske, der får ’Ternet Ninja’-bamsen i fødselsdagsgave af onkel Stewart. Ninjaen er ternet fordi, en kinesisk barnearbejder har taget fejl af det sorte stof, ninjaerne normalt er syet af, og et dyrt cashmere halstørklæde, som han lynhurtigt forvandler til en ternet ninja.

Ejeren af tørklædet går amok på barnet med en bambusstok. Uden at røbe for meget så er det den ternet ninjas mission at få retfærdighed, men om det vil ske, må du selv læse i bogen.

»Ninjaen er lidt som en coach, at man ikke skal tro, at der er noget, man ikke kan. Man skal ikke lade stå til, selv om andre gør det, og man skal hjælpe andre. Man skal spille sin rolle i livet, som om at der bliver kigget på en,« understreger Anders Matthesen, der elsker moraler, som også har sneget sig ind i bogen.

Dvd som mandelgave

Ud over bogen der udkommer 28. oktober har han også en ny dvd på vej fra one-man showet ’Shh’, der i øjeblikket spiller for fulde huse.

»Jeg er romantisk anlagt, så der skal være en dvd fra showet, så må vi se om den kan blive solgt som mandelgave,« smiler han og røber, at han sidder og klipper den sammen om natten.

Anders Matthesen er en mand med masser af projekter.

»Jeg er i gang med at lave en masse musik, og går også og tænker på film- og bogprojekter. Og så har jeg jo 25 års jubilæum i 2018, så måske vil jeg afreagere ved at lave et lille show,« griner han.

Vild med Pippi og Emil

Hvilken slags børnebøger læste du selv som barn?

»Jeg læste Astrid Lindgrens bøger om Emil og Pippi, men også ’Mio min Mio’. Det er lidt som at læse Anders And, de sidder lige i skabet,« siger Anders Matthesen.

Anmeldelser af ’Ternet Ninja’ og hans nye show bruger han ikke mange tanker på.

»Jeg læser og hører, hvad man siger om showet og tænker enten øv eller fedt nok, der er jo en mening for hvert menneske. Selv er jeg godt tilfreds med bogen, og har lige indlæst den som lydbog. Og da jeg ikke kan fordrage paperbacks, så er det en hard-back, det skal være en dejlig bog,« konstaterer standupkomikeren Anders Matthesen fra sit kontor centralt på Frederiksberg.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

|

Morten Jung forlader lokalpolitik

Medborgercenter, boliger til unge og butikker på vej