Et par helt klassiske Amagermadder. Foto: Line Falck.
in

Hvordan smager den nye Amagermad?

NYT AMAGERKANSK. Miljøpunkt Amager inviterer øens restauratører og kulinariske sjæle til at komme med bud på, hvordan en bæredygtig Amagermad anno 2016 skal kreeres.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

HELE ØEN: Miljøpunkt Amager har sat sig et i sandhed ambitiøst mål: Den for øen så klassiske nationalret Amagermadden skal have et ’make-over’.

I forbindelse med at der i september 2015 blev vedtaget 17 globale bæredygtighedsmål af FN`s 193 medlemslande, har FN-forbundet i København, søsat et projekt for at sætte yderligere fokus på aftalen i Københavns bydele – og det på et plan, hvor borgerne skal føle, at det vedkommer dem.

Derfor vil Miljøpunkt Amager og lokaludvalgene på Amager sætte fokus på bæredygtige og sunde madvaner i et helt lokalt perspektiv, nemlig ved at nytænke den traditionelle Amagermad.

Her skal lokale aktører byde ind på deres bud på en grøn, sund og bæredygtig Amagermad. Det hele ender ud i en festlig dag til ’Lørdag på Musiktorvet’ lørdag 10. september, hvor dommere vil kåre vinderen af den nye Amagermad. Her er der også planer om, at der skal være smagsprøver af de nye amagerkanske madder.

Amager Bladet følger med på sidelijen, efterhånden som de appetitvækkende bud tikker ind. Vi håber, at bidragsyderne gennem en serie opskrifter og interviews vil uddybe deres opfattelse af en bæredygtig levevis – herunder hvordan de har fundet på maden, og hvad de har gjort sig af tænker omkring det at spise sundt, grønt og lokalt. Meningen med projektet er også at få sat fokus på de lokale kulinariske troldmænd og -kvinder og vise, hvilken diversitet øen egentlig kan byde på.

De aktører, der udvælges til indslagene i avisen, skal derfor vise spændvidden i Amagers kulinariske kludetæppe og får mulighed for at fortælle, hvad deres café, butik, institution eller køkken står for.

Fakta

Amagermaden har været kendt i over 100 år. Især på Amager var det normalt at spise maden til morgenmad.

Dengang var det vigtigt, at rugbrødet lå øverst, da hvidt brød ikke var anset som hverdagsspise. Ved at lægge rugbrødet øverst, kunne gud ikke se, at der lå et stykke franskbrød gemt nedenunder.

Har du et bud på en ny Amagermad, så kontakt Miljøpunkt Amager på post@miljopunkt-amager.dk eller telefon 82325814.

Følg budene på en ny Amagermad her i Amager Bladet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Bilerne bag busserne på Vejlands Allé

Guide til sankthans på Østerbro