||||
Fish’n’Beer: Aksel og Na Larsen og Chris Christensen. Foto: Uno Friis Gall.|Allé Kroen: Pierre Conradi. Foto: Uno Friis Gall.|Kareten: Martin Due og Chris Christensen. Foto: Uno Friis Gall.|Café Langebro: Alvin Bisgaard. Foto: Uno Friis Gall.|Amager Ølhus: Johnny Hansen og Uno Friis Gall. Foto: Jacob Schneider.

Ølmærker til øens vandhuller

ANBEFALINGER. Ølentusiaster uddelte sidste uge fem danske ølmærker til Amagers førende ølpushere.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

HELE ØEN: Sidste lørdag uddelte Danske Ølentusiasters Lokalafdeling Amager ’Dansk Ølmærke’, der er en udmærkelse der gives til aktører indenfor øllers verden.

Amager Ølhus: Johnny Hansen og Uno Friis Gall. Foto: Jacob Schneider.
Amager Ølhus: Johnny Hansen og Uno Friis Gall. Foto: Jacob Schneider.

Ølforretningen Fish’n’Beer på Amagerbrogade 147 modtog som den eneste detailforretning på øens udmærkelsen, mens fire beværtninger var modtagere: Café Langebro på Islands Brygge, Restaurant Kareten og Amager Ølhus i Sundby og Allé Kroen i Kastrup.

»For Danske Ølentusiaster er det særlig vigtigt, at danskerne gives muligheden for at nyde det gode øl, både i privaten og på beværtninger – og virksomheder, som gør noget særligt for dette, fortjener at blive bemærket,« siger Danske Ølentusiasters lokalformand Uno Friis Gall.

Med diplomet følger også optagelsen i Danske Ølentusiasters app.

»Tidligere udgav vi en lille håndbog, om vejen til det gode øl, men også hos os er tiden løbet fra papir-udgaverne. I stedet kan folk tage appen ned og via den finde de gode ølsteder rundt omkring i landet. Det er jo smart, at man, hvis man kommer til en anden by, kan finde et godt vandhul, hvor man kan få stillet sin øltørst,« fortæller lokalformanden.

Nomineret af lokalafdelingen

De fem steder på Amager, der har modtaget Danske Ølmærke, er alle indstillet af lokalafdelingen selv. Dermed står lokalafdeling også inde for stedernes kvalitet.

Café Langebro: Alvin Bisgaard. Foto: Uno Friis Gall.
Café Langebro: Alvin Bisgaard. Foto: Uno Friis Gall.

»Fish’n’Beer er Amagers eneste forretning, der udelukkende fokuserer på øl. Forretninger har et bredt udvalg af øl, og Aksel og Na importerer selv dele af sortimentet. Man behøver derfor ikke tage over broerne for at finde dejligt øl. Det er vi mange der er glade for,« sagde næstformand Chris Thorvald Christensen, da han uddelte diplomer til ægteparret Larsen, der driver forretningen.

På beværtningssiden har lokalafdelingen lagt vægt på, at modtagerne har et bredt udvalg.

Café Langebro Ølbar er med sine 25 fadølshaner og 100 flaske-øl et mekka for ølelskere. Der har været drevet beværtning på stedet siden 1917, men det er først indenfor de seneste ti år, at stedets indehaver, Alvin Bisgaard, har specialiseret sig i øl.

Kareten: Martin Due og Chris Christensen. Foto: Uno Friis Gall.
Kareten: Martin Due og Chris Christensen. Foto: Uno Friis Gall.

Amager Ølhus i Holmbladsgade drives af Johnny Hansen, der tidligere drev Amagers første ølforretning. Den hed også Amager Ølhus. Johnny er om nogen øl-elsker og stedet drives med kyndig viden. Sortimentet er delt op i faste fadøl på nogle haner og skiftende fadøl på andre. Der serveres tilmed cask-øl, og stedet er højt skattet af de mange stamkunder, der hurtigt er kommet til. Værtshuset er blot re år gammelt – og blev i øvrigt, som det første værtshus i Danmark, finansieret via Facebook .

Restaurant Kareten i Hollænderdybet er nærmest en institution på Amager – og i Amagers ølverden. Restauratør Martin Due udfasede i slutningen af halvfemserne de store bryggerier, Carlsberg og Tuborg. I stedet tog han mindre bryggerier ind. Øl-elskere begyndte at frekventere den populære spiserestaurant, ofte uden at spise, og det var da også på Kareten, at Lokalafdeling Amager blev stiftet 23. april 2003.

Allé Kroen er ny på listen

Nyheden på listen er den eneste modtager uden for postdistrikt 2300, nemlig Allé Kroen på Alléen i Kastrup. Stedet er både restaurant og beværtning og Allé Kroen her Kastrups største og flotteste ølkort. Det meste af øllet serveres fra flaske, men til gengæld er udvalget bredt.

Allé Kroen: Pierre Conradi. Foto: Uno Friis Gall.
Allé Kroen: Pierre Conradi. Foto: Uno Friis Gall.

»Et af kriterierne for at modtage Danske Ølmærke er, at man gør noget særligt for øllet – og det gør Allé Kroen, alene bare med den mængde af øl, som den lille bar har på køl. Faktisk er der slet ikke plads til alle øllerne i barens køleskab, så når gæsterne bestiller efter ølkortet, må indehaver Pierre Conradi ofte ud i det store kølerum, for at hende de danske- og udenlandske specialiteter,« fortæller lokalformanden.

Det danske ølmærke uddeles af Danske Ølentusiaster hvert andet år. Priserne er således gældende for 2016-2017.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

KBK-spillere løber for deres klub

||

Mario cykler for sin afdøde mor