Børn fra rode 371
in

Ny skole ændrer på skoledistrikter

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

SUNDBY: Som fortalt i sidste uges avis, er en ændring af skoledistriktet for Ørestad Skole sendt i høring, der vil sende en del børn fra Ørestad City til Dyvekeskolen fra skoleåret 2017/18.

Men der er også omrokeringer af skoledistrikterne i Sundby på vej. I den såkaldte overførselssag dette forår – hvor Københavns Kommunes politikere besluttede, hvad ikke anvendte midler fra Budget 2015 skulle bruges til – blev det besluttet at gå videre med planer om at placere en ny, firesporet skole på Amager Strandvej 3, den tidligere gasværksgrund.

På Sønderbro til ny skole er klar

Hvis det bliver besluttet at bygge skolen der, forventes den klar til brug tidligst i 2021, og til den tid skal børn i de tre roder (områder) 371, 373 og 374 i det nuværende skoledistrikt for Lergravsparken Skole samt rode 324 fra Sønderbro Skoles distrikt gå på den nye skole.

Der er ingen boliger i området nord for Prags Boulevard, altså i rode 324, men der er en mulighed for, at der kommer det på længere sigt.

Man har ifølge sagsmaterialet fra børne- og ungdomsudvalgets behandling af sagen 11. maj bevidst gået efter, at både den nye skole og Lergravs-parkens Skole skal have elevgrundlag fra både nye og gamle boliger.

Ændringen i skoledistrikterne sker fra skoleåret 2017/2018, altså før skolen er bygget færdig, og på kort sigt skal elever, der indskrives til den nye skole, placeres på Sønderbro Skole, indtil den nye skole er færdig.

Sønderbro Skole skal desuden aftage de to roder 326 og 345 fra Amager Fælled Skoles skoledistrikt.

Amager Fælled Skole har nemlig gennem en periode haft et støt stigende elevtal, men har ikke pladsen til så mange flere – det har derimod Sønderbro Skole.

I hvert fald til en vis grad, for det fremgår også af sagsmaterialet, at der kan opstå behov for afhjælpende foranstaltninger på Sønderbro Skole, hvis byggeriet af den nye skole skulle blive forsinket et par år.

Omrokeringerne af skoledistrikterne, der er vist på kortet her på siden, er i høring indtil 24. juni – man kan indgive høringssvar og se andres på www.blivhoert.kk.dk

For tæt på Benzinøen?

På samme høringsportal kan man desuden finde en forudgående høring for ændringen i Kommuneplanen i forbindelse med etableringen af skolen på Amager Strandvej 3.

I skrivende stund (mandag) er der kommet tre høringssvar, der alle kommer ind på, hvor tæt den tidligere gasværksgrund ligger på Prøvestenen, der også kaldes Benzinøen.

Denne høring løber ligeledes til 24. juni, og Amager Øst Lokaludvalg holder borgermøde om udviklingen af gasværksgrunden tirsdag 14. juni klokken 17.00-20.30 i Prismen i Holmbladsgade.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Dragør mister Flextur-stoppested i lufthavnen

|

Politiet sætter spot på kiosksalg af alkohol og cigaretter til helt unge