Engang lå Ottilias Have på Vesterbro

Mobil have slår rødder på Nordens Plads

GRØNT. Nordens Plads får en mobil have i slutningen af juni med plantekasser og en togvogn til møder. Vil du være med, så skal du melde dig ind i foreningen, som ‘ejer’ haven.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

NORDENS PLADS: Cykelbanen på Nordens Plads hvor biblioteket flere gange har afholdt cykelkurser med stor succes bliver snart omringet af noget grønt.

Det er Områdefornyelsen Søndermarkskvarteret, der har fået grønt lys til at rykke Ottilias Have ud under åben himmel.

Ottilias Have var i flere år en grøn oase i Carlsberg Byen, men da området er under udvikling blev haven sagt op og dermed gjort hjemløs.

Foreningen bag haven forsøgte så at finde et andet sted, og det bliver så Nordens Plads.

»Haven kommer til at ligge rundt om cykelbanen, som bliver bevaret. Så vi lukker lidt af for trafikken med 50 plantekasser og breder også haven ud til den lille græsplæne ved Skolen ved Nordens plads,« fortæller Cecilie Støttrup Nielsen, der er projektmedarbejder i Områdefornyelsen Søndermarks-kvarteret.

Åbner i juni måned

Etableringen af haven koster ca 200.000 kroner og er et projekt, som løber frem til august 2017.

Ottilias Have kommer til at være en forening af frivillige, der gerne vil arbejde med haven. Det koster 500 kroner om året at være medlem og 300 kroner, hvis du er pensionist eller studerende. Allerede nu er medlemmerne begyndt at melde sig.

»Vi skal i løbet af maj gøre klar til at haven kan åbne i slutningen af juni. Der kommer en togvogn, som skal bruges til mødested for medlemmerne af foreningen, der skal drive haven,« fortæller hun.

Det er op til foreningens medlemmer, hvad der skal slå rødder i havens mange plantekasser, og eleverne fra Skolen ved Nordens Plads bliver også en aktiv del af projektet.

Selvkørende forening

Endnu er der ikke så meget at se på området på Nordens Plads, men hold godt øje for det varer ikke så længe, før der sker noget.

»Projektet slutter til august 2017, og så håber vi at foreningen er bæredygtig og kan leve videre uden Områdefornyelsen. Vi håber på, at haven får lov til at blive på stedet, men det er mobil, så den kan flyttes uden problemer,« smiler Cecilie Støttrup Nielsen.

Vil du være medlem af foreningen og deltage i havearbejdet, kan du sende en mail til made12@frederiksberg.dk eller medlem@otilliashave.dk.

15. maj kl. 11-14 er der workshop på Nordens Plads for alle, der gerne vil deltage i havens arbejde.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

|

Noha sætter fokus på flygtningenes historier

||

»De spiser mere, når de er med til at lave maden«