Kunstneren Milena Bonifacini har udsmykket gulvet i bygningen på Bülowsvej
in

Planternes univers på Bülowsvej

Byggeri. En bygning med organiske former er ved at blive opført på Bülowsvej 23 og byggeriet af næste bygning følger efter sidst på året. Det er Copenhagen Plant Science Centre ved Københavns Universitet, der udvider.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

PÅ VEJ: »Det ligger i planerne, at der skal opføres fire bygninger. Den første bygning er ved at være færdig, og efter al sandsynlighed går man i gang med den næste bygning i slutningen af året,« fortæller Poul Erik Jensen, der er professor hos Copenhagen Plant Science Centre ved Københavns Universitet.

Han viser rundt i den runde bygning på Bülowsvej 23 i selskab med centerkoordinator LeneRasmussen. De skal begge rykke fra betonbyggeriet på Thorvaldsensvej 40 og ind i de nye omgivelser i løbet af efteråret. Omgivelserne tilhører Københavns Universitet, der har brug for flere kvadratmeter til studerende, forskere og det administrative personale.

Bygningen på Bülowsvej med navnet CPSC1 kommer til at rumme laboratorier, kontorer og undervisningslokaler.

Indvielse til efteråret

Duften af frisk træ trænger sig på i næsetippen, og det er svært at lade være med at lade hænderne glide hen over det lyse træ på væggene.

Den runde bygning bliver overdraget om et par uger, men først til efteråret er der indvielse.

Det ligger i planerne, at der kommer i alt fire fritliggende bygninger, som bygges sammen med de nuværende faciliteter på Thorvaldsensvej 40.

»Prøv at se, der er græs på taget af auditoriebygningen, hvor der er plads til 100 mennesker. Græsset er et regnvandsfang, så kraftig regn stopper her og ikke kommer ned i kloakken,« forklarer han med et smil.

Kunst på gulvet

»Copenhagen Plant Science Centre tog allerede initiativ til byggeriet i 2007. Det skete efter fusionen af Københavns Universitet og Landbohøjskolen. Vi trængte til nye faciliteter, da vores nuværende bygning er fra 60’ erne, så vi trængte til en opgradering til forskning,« fortæller Poul Erik Jensen, mens han kigger ned i stueetagen.

I stueplan har det sorte gulv haft besøg af kunstneren Milena Bonifacini, der har lavet et kreativ og bølgende kunstværk, der danner et organisk mønster. I den næste bygning får en skulptør lov til at være kreativ, fortæller Lene Rasmussen.

»I starten var jeg skeptisk med hullet i midten af bygningen, da jeg synes det var spild af plads, men nu er det bjergtagende,« smiler han og kigger ned gennem hullet, hvor øjnene fanger kunstværket.

Grønligt udtryk

Arkitektfirmaet har tænkt nøje over, at det er studerende og forskere fra planternes verden, der rykker ind i bygningen.

»Arkitekterne har ladet sig inspirere af biologiske former, og bygningen er grønlig i sit udtryk. Jeg ved, at det har været noget af en udfordring med den runde bygning, da der skulle laves borde i laboratorierne,« smiler Poul Erik Jensen og peger på en bordplade, der bestemt ikke er firkantet.

Ser man ud ad vinduet ligger der en lav bygning, der skal rives ned på et tidspunkt for at gøre plads til endnu en rund bygning, nemlig CPSC2.

»Hver bygning kommer til at koste 200 millioner kroner,« fortæller han.

En snak over kaffen

Poul Erik Jensen er stolt over at være en del af en universitet, der ligger i hjertet af Frederiksberg, og det glemmer han aldrig at fremhæve, når forskere fra udlandet kommer på besøg.

Han ser også frem til en god snak over kaffen med de studerende i de nye omgivelser

»De fleste ideer opstår ved kaffeautomaten, så vi skal også have caféborde rundt omkring, så lærere og studerende kan møde hinanden. Vi har længe ønsket studerende tættere på undervisningen, så vi får brudt lærer og elev-barrieren ned,« forklarer han.

Besøg af naboerne

Inde i et af lokalerne er håndværkerne nået så langt, at man næsten fornemmer de studerende er til stede og står fordybet i deres forskning. Men der går endnu et par måneder, før det bliver til virkelighed.

»Arbejdstilsynet skal først godkende bygningen, og det kommer til at ske hen over sommeren,« fortæller Poul Erik Jensen.

»Vi vil gerne vise vores nye bygning frem til vores naboer til efteråret. Vi har talt om at åbne på Kulturnatten, så man kan se omgivelserne,« røber han.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Nordvestpassagen lagt på is

Radisson bliver til Scandic