|
Leder af Café Sonja Anne Østergaard (tv) og Settlementets forretningsudvikler Julie Takla Helsted bød fredag indenfor til housewarming på den nyrenoverede Café Sonja i Saxogade 86
in

God sag, god smag og en helt ny indretning: Velkommen i Café Sonja

RENOVERET. Det var en nyrenoveret Café Sonja, der fredag inviterede til housewarming. Fremover holder vesterbroperlen åbent til 21 i hverdagene, hvor der serveres lækre retter fra det nye menukort.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FORNYELSE: Går man en tur rundt i kvarteret omkring Litauens Plads og Saxogade, vil man hurtigt blive mødt af byudviklingen i området, der drøner derudaf med mange kilometer i timen.

Selv klassikeren Café Sonja i Saxogade har meldt sig i fornyelseskapløbet. Fredag slog de nemlig de dørene op til en hyggelig housewarming i det nyrenoverede lokale, hvor også menukortet og åbningstiderne har fået en makeover.

Fremover vil caféen have åbent i hverdagene fra klokken 8-21, hvor der både serveres hjemmebag og hjemmelavede klassiske retter med et moderne tvist. Mens lørdagene er sat af til det helt store brunchbord fra 10-16.

Den gode sag fortsætterUdklip

Det er nærmer sig 30 år siden, at Café Sonja første gang slog dørene op i Saxogade, og i årene, der er gået, har man udviklet fire principper, som stedet drives efter: Smagen skal være god, råvarerne skal være bæredygtige, madhåndværket skal ligeledes være i orden, og så skal der ikke mindst eksistere et meningsfuldt arbejdsfællesskab.

Den lille café midt på Saxogade er og bliver nemlig en socialøkonomisk café, hvis grundlæggende formål er at skabe rummelige arbejdspladser for en gruppe mennesker, som i en længere periode har været uden for arbejdsmarkedet. Kort sagt, god smag for en god sag, fortæller Anne Østergaard, der er leder af Café Sonja:

»På Café Sonja vil vi gerne skabe endnu flere rummelige arbejdspladser, og vi vil gerne servere endnu mere god mad, lavet fra bunden af friske, gode råvarer. Derfor har vi udvidet vores åbningstider fra 1. april,« fortæller hun i en pressemeddelelse

Nyd maden derhjemme

Som noget nyt tilbyder Café Sonja nu også take away, hvis man mere er i humør til at spise maden derhjemme. Banker den store fest på døren, men strækker det lille vesterbrokøkken ikke til store kulinariske udfoldelser, kan cateringmenuen hentes i Saxogade.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

||

Fondsmillioner til studenterhus

På den 2. side set – Kulturby 2016