|
Næste opgave for Medborgerne bliver at opsøge og præsentere sig for lokalområdets fællesskaber. De tre stiftere

Medborgerne tager magten

ORGANISERET. Med en donation på to millioner kroner sikrer Trygfonden opstart af bydelens nye borgeralliance med britisk forbillede.

Af Frank S. Pedersen

fsp@minby.dk

FÆLLESSKAB: »Vi har valgt Nørrebro og Nordvest, fordi her i forvejen findes nogle stærke fællesskaber og en stor mangfoldighed«, fortæller Andreas Lloyd, der er en af initiativtagerne til foreningen ’Medborgerne’.

En forening, der vil samle lokalområdets fællesskaber på tværs af tro, social baggrund, fag, fritidsinteresser, alder og foreninger. Målet er at opbygge en lokal borgeralliance, der samler kirker, moskeer, foreninger og andre stærke fællesskaber, som trods deres kulturelle forskelligheder deler de samme bekymringer og ser de sammen udfordringer for deres lokalsamfund.

»Vi skal gøre dem bevidste om hinanden og om mulighederne i at arbejde sammen om at løse problemer og opgaver, som de ikke kan løse alene,« siger Andreas Lloyd.

Tryghed i gaderne

Som konkrete eksempler nævner han samarbejde om styrkelse af folkeskolen, tryghed i gaderne og modtagelsen af flygtninge.

»Det er store emner, men med udgangspunkt i det nære. Fra kommunen taler man meget om borgerinddragelse, men vi kunne i stedet vende det om og tale om kommuneinddragelse. Vi kan samle kræfterne over for beslutningstagerne, men det er også meningen, at vi, lokalsamfundet selv, skal finde løsninger, og ikke bare regne med, at det klarer det offentlige nok,« siger han.

Og bliver suppleret af Ruth Gøjsen, der er stifter af Medborgerne sammen med Andreas Lloyd og Michael Wulff.

»Det er nødvendigt at spørge sig selv om, hvornår er myndighederne en nødvendighed, og hvornår er det en vane,« siger hun.

Startpenge

Med tiden er det meningen, at de deltagende foreninger og organisationer i et forpligtende samarbejde skal finansiere borgeralliancen, men Trygfonden har med 1,9 millioner kroner sørget for at Medborgerne kan løbes i gang over de næste to år.

»I TrygFonden arbejder vi for, at flere, der befinder sig i en sårbar situation, indgår i positive fællesskaber, som kan tilføre dem ressourcer og derigennem styrke deres evne til at fremme deres egen og andres trivsel. Det stemmer godt overens med Medborgernes tilgang til at ville udvikle Nørrebro og Bispebjerg i en positiv retning og skabe optimisme og samhørighed blandt borgerne i de to bydele. Vi glæder os derfor meget til at følge Medborgernes indsats,« siger donationschef Pia Hansen, i en pressemeddelelse i anledning af støtten fra TrygFondens regionale råd i Region Hovedstaden.

Ledig stilling

Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte to ’community organisers’ hvoraf Andreas Lloyd er den ene, mens den anden stilling er til besættelse.

»Lige nu handler det om at vi skal være opsøgende og sprede budskabet«, siger Andreas Lloyd.

»Det handler også om at komme ud over de netværk vi kender i forvejen. For eksempel har vi fået en henvendelse fra Boldklubben Skjold, selv om de jo egentlig har til på Østerbro, men de kunne godt se nogle muligheder«, fortæller Michael Wulff.

De tre kender hinanden fra frivilligt arbejde i området, og det var en inspirationstur til London sidste forår der fødte idéen til Medborgerne.

»Vi oplevede den britiske organisation Citizens UK, der blandt andet har været med til at løfte mindstelønningerne og komme fattigdommen til livs i nogle områder. Vi blev enige om, at vi måtte prøve noget lignende herhjemme«, forklarer Andreas Lloyd.

Jobsøgende, interesserede foreninger og lignende kan henvende sig til Medborgerne ved at ringe til Andreas Lloyd på 30 25 30 49. Man kan se mere på hjemmesiden medborgerne.dk.Medborgerne


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

|

Offentligt møde om Slagtergårdenes fremtid

De skal rocke om fredagen