Løb for sjældne sygdomme

fælledparken: Der er mange løb i Fælledparken i løbet af et år, men det som finder sted på søndag 28. februar klokken 12 er noget usædvanligt.

Det er organisationen Sjældne Diagnoser, som inviterer til løbet, hvor folk med sjældne sygdomme og diagnoser deltager, men alle andre er også velkomne.

Anledningen er, at dagen efter er det den mest sjældne dag af alle: 29. februar. Og på den dag vil der være flere begivenheder omkring Christiansborg. Sjældne Diagnoser ønsker at synliggøre de op mod 50.000 dansere, der lever med en sjælden sygdom og af den grund kan have en svær tilværelse, både i sundhedssystemet og i samfundet.

På løbsdagen 28. februar kan alle lade sig indskrive klokken 11 i Spata Hallen på Gunnar Nu Hansens Plads 11 lige over for Fælledparken for 50 kroner, og ruten i Fælledparken er tre kilometer.

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorph Andersen kommer klokken 13 og overrækker Sjældne Diagnosers Sjældne-pris, der gives til en person, organisation eller institution, der har gjort noget særligt for mennesker med sjældne sygdomme. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

HELT PERSONLIGT: Eva Jørgensen

Træ og søm fra havnen på udstilling