||
Initiativtagere vil opkalde stien i tunnelen under S-banen ved Nordhavn Station. Foto: Michael Paldan||Det konservative medlem af Vejnavnenævnet Jakob Næsager (tv) sammen med de lokale initiativtagere til Ib Spang Olsaen-stien: Inger-Marie Dyrholm

Forslag: Tegner skal lægge navn til sti

forbindelse. Tunnel og forbindelsessti mellem Nordre Frihavnsgade og havneområdet bør opkaldes efter tegneren Ib Spang Olsen, som står bag det kæmpe vægmaleri uden om tunnelen

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

navngivning: »Det vil være prikken over i’et.«

Sådan lyder det fra Inger-Marie Dyrholm, som er formand for kulturudvalget i Østerbro Lokalråd.

Lokalrådet var i 2007 initiativtager til, at tegneren Ib Spang Olsen fik udsmykket betonvæggen for enden af Nordre Frihavnsgade ved Nordhavn Station med motiver fra Frihavnen, som den nu afdøde Spang Olsen huskede det fra sin barndom på Østerbro.

I fjor blev der indviet en ny forbindelsessti i en tunnel mellem Nordre Frihavnsgade og Kalkbrænderihavnsvej, som maleriet er indgang til.

Og det er den sti, at Østerbro Lokalråd mener, bør opkaldes efter Ib Spang Olsen.

Flere planer med område

De har opbakning fra det konservative medlem af borgerrepræsentationen Jakob Næsager, som sidder i Københavns Vejnavnenævn.

»Stien har i dag intet navn, og stien kan med fordel opkaldes efter Ib Spang Olsen. Han er født i Aldersro Sogn på Østerbro og boede på Østerbro,« lyder hans motivering til Vejnavnenævnet.

Andre lokale kræfter bakker også op om en navneændring, det gælder blandt andet Lone Minna Jensen fra Østerbro Lille Museum, der ser en god mulighed for at gøre lokalhistorien nærværende, og det tidligere medlem af Østerbro Lokaludvalg John Bloch-Poulsen, der har været involveret i mange lokale initiativer gennem årene.

De lokale ildsjæle vil dog ikke stoppe med et navneskift. De er begejstrede for tunnelen, men de mener, der bør ske endnu mere inden i og omkring den.

De har både planer om en lysinstallation i loftet, at skolebørn kan udstille værker, og at skabe en mere spændende forplads foran maleriet.

Skeptisk borgmester

Akkurat som da Ib Spang Olsens maleri på gavlen blev en realitet i 2007, vil lokalrådet søge penge udefra til at få sådanne projekter realiseret.

Første skridt i disse planer er en navneændring. At Ib Spang Olsen skal have stien opkaldt efter sig, møder dog umiddelbart ikke opbakning hos teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhl.), der som Jakob Næsager også sidder i Vejnavnenævnet.

»Jeg synes faktisk, at Ib Spang Olsen fortjener mere end en sti. En mulighed kunne være at navngive et helt kvarter efter for eksempel tegnere, hvor Ib Spang Olsen passende kunne lægge navn til for eksempel en vej,« skriver Morten Kabell i en e-mail til Østerbro Avis.

Ingen mening i Nordhavn

Jakob Næsager mener omvendt, at det giver bedre mening at lade en sti opkalde efter Ib Spang Olsen et sted, hvor han netop stod bag et maleri, end en vej i et nyt byområde.

»Han hørte til i det gamle Østerbro, og det ville være malplaceret at opkalde en vej efter ham i Nordhavn,« siger Jacob Næsager.

Vejnavnenævnet, med blandt andet Kabell og Næsager, skal drøfte sagen på et møde i næste uge, inden navneskiftet eventuelt endeligt skal vedtages i teknik- og miljøudvalget.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Supercykelrute er amputeret

Ajax forlænger med presset cheftræner