||||
På dialogmødet foreslog Simon Aggesen fra Konservative på Frederiksberg
in

Beboerne vil have Værnedamsvej i fred

BLEV HØRT. På et dialogmøde tirsdag 5. januar var en ensretning af Tullinsgade et nyt forslag, som både politikere fra København og Frederiksberg, butiksindehavere og beboere syntes godt om

Af Anja Berth

abe@minby.dk

TRAFIKDEBAT: Ensretning af Tullinsgade, så trafikken ikke ledes ind på Værnedamsvej, en kraftig oprydning i cykler samt en opfordring til at skoleeleverne på Den Franske Skole benytter hovedindgangen på Sankt Thomas Plads.

Det var de forslag, der kom ud af det tredje dialogmøde om Værnedamsvej, der fandt sted tirsdag 5. januar, hvor godt 30 beboere og butiksindehavere mødtes med politikere fra både København og Frederiksberg Kommuner.

Holdningen i salen var klar: Ingen ønsker ændringer på vejen og forstår ikke politikernes planer om at lave trafikale ændringer. Nogle havde boet på gaden siden dengang, der var slagter og snedkerskole, andre var lige flyttet til for få år siden.

Fælles var et ønske om at bevare den livlige gade og ikke at ændre stort set noget som helst.

»Det virker som om, det er nogle få, der har klaget over, at trafikken er slem, og så vil kommunerne ændre på det, men os der bor her, vil ikke have ændringer, så hvem er det, der gerne vil have lavet det om,« lød det fra en af deltagerne.

Artiklen fortsætter under galleriet …

Beboerne mener:

[new_royalslider id=”39″]

Ensret Tullinsgade

Simon Aggesen fra Konservative fra Frederiksberg foreslog, at man lavede en ensretning af Tullinsgade, så man kun kunne køre fra Gammel Kongevej til Føtex, men ikke videre ud på Værnedamsvej.

Det forslag faldt i god jord hos de fleste af deltagerne, og også Lars Weiss fra Socialdemokraterne i Københavns Kommune var med på ideen.

Især Frederiksberg-politikerne, Pernille Frahm, SF, Simon Aggesen, Konservative og Karsten Lauritsen, Radikale var opsatte på at lade Værnedamsvej forblive uændret.

Det er især pladsen foran Den Franske Skole, der skaber lidt kaos om morgenen men indehaver af Le Chic Dog, Geneviève Marie S Jørgensen lovede på mødet at tage en snak med rektor og få ham til at opfordre elever og forældre til at børnene benytter hovedindgangen på Frederiksberg Allé.

»Det er ikke noget problem, jeg siger det til ham, og så siger han det til forældrene. Men franskmænd brokker sig, sådan er det bare, men hvis de får at vide, at de skal benytte en anden indgang, så gør de det,« sagde ejer af Le Chic Dog, Genevieve Marie S. Jørgensen og udløste aftenens største bifald.

Stoppe planerne

Baggrunden for mødet var som tidligere beskrevet et ønske fra beboere og butiksindehavere om at standse planerne om blandt andet venstresvingsforbud fra Frederiksberg Allé og droppe parkeringspladser, så der bliver bedre plads til cyklister.

»Det virker som om, at der skal tages hensyn til cyklister. Der er aldrig sket et eneste uheld med personskade, og selvfølgelig skal der være plads til cyklerne, men bilerne skal også være der, ellers mister vi kunder,« sagde Leif Tingtved fra Café Granola, der sammen med Mette Hannemann fra Galleri Hannemann havde taget initiativ til borgermødet.

En af beboerne, Troels Malling, mindede om, at man skulle lære cyklisterne at opføre sig ordentligt og var ligesom resten af salen stemt for en oprydning i de mange langtidsparkerede cykler, der fylder og gør det svært at finde plads.

Sagen skal politisk behandles i slutningen af januar i Københavns og Frederiksberg Kommuner.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

I nedrivningsfare på Vesterbrogade

Femmandsorkester indtager Kellerdirk med rock og rul