Kulturcenter udsat igen

forsinkelse: Beboerne på Ydre Østerbro har ventet mange år, og nu kommer de til at vente lidt længere.

I 2014 blev der endelig afsat penge til kulturcentret, der skal bygges sammen med Kildevældsskolen.

Men på trods af det må beboerne vente til 2018 med at tage kulturcentret i brug.

Sammen med renovering

Først besluttede politikerne, at Kildevældsskolen skal have en helhedsrenovering, og for at undgå at stilladserne skal sættes op og tages ned alt for mange gange, blev de to arbejdsopgaver slået sammen. I første omgang var meldingen, at kulturcentret derfor først er færdig i slutningen af 2017.

Det er nu udskudt til begyndelsen af 2018. Noget ærgerligt for kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), som ellers har meldt ud, at han vil åbne kulturcentret i denne valgperiode, der slutter med udgangen af 2017.

»Jeg havde jo rigtig gerne set, at kulturcentret kunne åbnes hurtigere,« siger han og forklarer det med, at der undervejs også er vedtaget en ny fritidshjemsstruktur i København.

Flere kvadratmetre

Derfor skal der også bygges nye faciliteter til det på Kildevældsskolen.

»Derfor har vi også skulle indarbejde den nye plan for fremtidens fritidstilbud, som først blev vedtaget ved budgetforhandlingerne for nylig. Det giver en forsinkelse på fire måneder, men planen betyder til gengæld, at der bliver flere kvadratmeter og penge til Kulturcenter Kildevæld. Så selvom forsinkelsen er ærgerlig, vil den også give nye muligheder for de lokale beboere,« lyder det fra borgmesteren.

Der er endnu ingen konkrete tegninger af, hvordan kulturcentret bliver indrettet. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

DEBAT: Vi ønsker ikke at Nordhavn bliver en velhaverghetto

||

Fem skudepisoder på et år