Hvordan får man 300 børn til at sidde stille i en tidligere kirke
in

Gangstermormor og andre løgne

FORTÆLLERLYKKE. Børn fra hele Sjælland dystede om at fortælle den bedste løgnehistorie. Hans Laurens fra Besttellers har haft eleverne i lyveskole. Og det var Absalon, der hørte alle historierne.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

ABSALON: Kan 300 børn på 11-12 år sidde stille? Ja, er det korte svar. I hvert fald, hvis historien er god nok.

5. klasser fra hele Sjælland har i løbet af efteråret været i noget så ærligt som lyveskole i Krusågade hos Besttellers og Hans Laurens, der er historiefortæller. Hver klasse valgte efterfølgende den bedste historie, og det var de løgnehistorier, der dystede, da der torsdag 3. december var finale i Absalon.

Og vi skal love for, at det ikke gik kedeligt til. Ved hver fortælling var der live-illustration ved tegne-duoen Benni og Patrick Steptoe, der gav billeder og liv til historier som gangster-mormor og om sjælen, der aldrig fik fred.

Det var historiefortæller Hans Laurens, der selv præsenterede fortællerne, og han var stolt af at høre de mange fantasifulde historier.

Men hvorfor overhovedet lære at lyve?

»Der er jo to slags løgn. Den, hvor man bevidst prøver at snyde et andet menneske, og så er der løgn, der er historier, fiktion, hvor alle går ind på den præmis, at det er en løgn. Vi kalder det bare for litteratur, når det skal være fint, men det er jo bare løgn, det ved vi jo godt,« siger Hans Laurens.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Scenen er sat til en satirisk julekabaret på Warehouse9

||

Vesterbro sagde lille ja ved EU-afstemning