Så er det om at charmere din bankdame m/k og få lidt ekstra ind på kontoen
in

Black Friday er det nye sort

TRADITION. I morgen er det okay at gå i sort. Black Friday er den nye amerikanske tendens, der efterhånden synes mere af end tradition end en dille. Men hvorfor hedder det Black Friday, og hvorfor går vi sort i tilbud?

Af Anja Berth

abe@minby.dk

SHOPPING Der var en gang, hvor der var udsalg to gange om året. Om sommeren kunne man købe billige vinterjakker og støvler, og om vinteren sommerbluser og fikse sandaler.

Glem de gamle dage. For ikke nok med, at der er pre-sale og sensommersalg og juletilbud, og jeg skal give dig, skal jeg – hvem sagde konsekvenser af finanskrisen? – så er det amerikanske fænomen Black Friday kommet til Danmark.

Og selvom det varer én aften, skal vi da immervæk love for, at det ikke er en one-night-stand.

Til Danmark sidste år

Faktisk er der formentlig tale om en ganske varig affære, selvom den først kom til det danske marked sidste år. I 2013 var få webshops med på idéen, men sidste år tog varehuse og butikker imod fænomenet.

Og det gjorde kunderne også. Køer så lange som på Autobahn i sommerferien, afslørede at københavnerne er vilde med at shoppe.

Og endnu vildere, når det er billigt. Rigtigt billigt.

Black Friday rammer i år København og resten af den vestlige verden i morgen – fredag den 27. november – og med priser i bund kan du godt forberede dig på en lang shoppedag.

Det er dagen efter den amerikanske tradition, Thanksgiving, og Black Friday betragtes som starten på julehandlen.

Dagen har siden 2005 været den travleste shoppingdag i USA – og dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler som opstod dagen efter Thanksgiving

Sorte tal

Navnet Black Friday refererer også til, at detailhandlerne generelt ikke tjente penge fra januar-november, og Black Friday var en markering af det vendepunkt, hvor de begyndte at få sorte tal på bundlinjen.

Overalt i København og på Frederiksberg har butikker og centre forberedt sig med stakkevis af tilbud – ikke mindst timetilbud, og det er bare om at komme ud i november og få fingre i de gode tilbud, indtil du ikke har råd til at spare mere.

Kilde: Wikipidea og stylepit.dk


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Anja Berth

Written by Anja Berth

46 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Fejl er livets vidunderlige gaver

Jul på torvet