Kun en lille del af nedsivnignen i Mozart vil blive fanget i regnvandskloakering. Foto: Rikke Milling
in

Havebyen Mozart har stævnet kommunen

STÆVNING. Haveforening kalder projekt om rengvand overflødigt og har stævnet Københavns Kommune. Nu håber de, at Københavns Byret vil gøre beslutningen i kommunen ulovlig, så de kan håndtere regnvandet lokalt.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

REGN: Det store stridspunkt i sagen om regnvand er, hvor vidt H.F. Havebyen Mozart fortsat kan lade regnen sive ned gennem græsset.

Teknik- og Miljøforvaltningen har vurderet, at loven kræver en afledning af regnvandet via en regnvandskloak. Men beboerne i Mozart køber ikke argumentationen.

»Vi mener simpelthen ikke, at kommunen har ret, når de siger, at den eneste mulighed er at kloakere,« lyder det fra Torben Christensen i Havebyen Mozart.

»Havebyen udgør en virkelig lille del af det samlede areal, hvor der er forurenet jord. På Tippen og i Valbyparken er det det samme. Desuden vil det kun være en lille del af det samlede regnvand, der kan samles op,« siger han.

I stævningen, som Valby Bladet har fået en kopi af, fremgår det også, at et af argumenterne for ikke at regnvandskloakere er, at det netop kun er regnvand, der falder på tagene, der kan sendes til kloakken.

Al det regnvand, der falder i havebyens haver og fællesarealer vil fortsat sive ned i undergrunden.

Ikke drikkevand alligevel

Desuden slår haveforeningens advokat på, at de negative miljømæssige konsekvenser ikke er særligt omfattende. Kommunen skriver selv i deres Vandplan 2006, at der ikke er særlige drikkevandsinteresser i området på grund af indtrængning af havvand. I stævningen lyder det derfor blandt andet om forureningen af grundvandet at:

»Da kommunen i sin vandplanlægning har oplyst, at der på grund af indtrængende saltvand fra havnen ikke er anvendelige grundvandsforekomster i området, vil hensyn til grundvandet således ikke kunne begrunde en regnvandskloakering i havebyens arealser.«

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) ønsker ikke at kommentere på stævningen af sin forvaltning før den er blevet behandlet i Københavns Byret.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

René Mølskov

Written by René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

|

Karins bagte rullepølse

Inspireret af hele verden – og Fælledparken