|
Børn og ældre har i ni uger mødtes om fortællinger

Børn og ældre sammen om teaterforestilling

SUNDBYVESTER: Børnehaven Tyttebøvsens børn har i ni uger samarbejdet med ældre fra Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter om et generationsprojekt med fortælling, dans, sang og musik. Møderne udmønter sig onsdag 25. november klokken 10.00 i en fælles teaterforestilling på Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter.

Af Hanne Bjørton
hab@minby.dk

I stykket er der fokus på de forandringer, der er sket i verden og hverdagslivet, siden de ældre borgere var børn.

Kassandra på fem år kan godt lide pizza, og Rudt på 74 år elsker stegt flæsk og persillesovs. Emil på fem år har en Spiderman i plastik, imens Jytte på 82 år har en håndlavet gammel dukke i porcelæn.

Mange ting har forandret sig fra dengang de ældre var børn og til nu, men én ting har både børn og ældre til fælles – de spiser alle risengrød med smør og kanel, når det er jul.

»Ældre mennesker har været børn i en tid så fuldkommen anderledes end den, børn i dag vokser op i. De finder stor glæde ved at fortælle om det, og børn synes, det er spændende at høre historier fra gamle dage, ligesom de selv synes, det er sjovt at fortælle, hvordan de gør tingene i dag,« fortæller Tine Futtrup Lund, som er leder af Erindringsfabrikken og initiativtager til projektet.

Foto: Erindringsfabrikken
Foto: Erindringsfabrikken

Erindringsfabrikken arbejder for at skabe trivsel hos ældre mennesker og har gjort mødet mellem generationerne til deres varemærke.

»Det skal være sjov at lære. Igennem en simpel sangleg som for eksempel ’Så går vi rundt om en enebærbusk’ giver vi børn en viden om, hvor omstændeligt det var at vaske tøj i gamle dage kontra i dag, hvor man blot trykker på en knap. Herigennem vækker vi børnenes interesse for børneliv i gamle dage og vækker samtidig de ældres interesse for børneliv i dag. Børn og ældre har stor glæde og fornøjelse af at være sammen,« siger Tine Futtrup Lund.

Der er gratis adgang til teaterforestillingen, og det foregår på Peder Lykkes Vej 65.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Anders i gang med julegryderne

Fru Heibergs hus