Pladsen ved mindesmærket for Den Franske Skole på Frederiksberg Allé skal renoveres i år. Arkivfoto: Martin Sørensen
in

Renovering af plads ved mindesmærke

PÅ VEJ. I år var det 70 år siden, at bombningen af Den Franske Skole fandt sted. Nu skal pladsen ved mindesmærket på Frederiksberg Allé renoveres.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

FREDERIKSBERG ALLÉ: To børn står sammen med en nonne og kigger op mod himlen, hvor bombefly 21. marts 1945 fløj hen over Frederiksberg. Stedet er mindesmærket for Den Franske Skole, hvor et engelsk bombefly ved en fejl forulykkede og faldt ned.

Missionen var egentlig Gestapos hovedkvarter i Shell-Huset. Men desværre blev det i stedet Den Franske Skole, der blev bombet af de fly, som fulgte efter og så røgen fra skolen på Frederiksberg Allé, hvor over 100 børn og nonner omkom.

I dag er skolen væk og kun et mindesmærke står tilbage på Frederiksberg Allé.

Navn til pladsen

I forbindelse med 70 års dagen fik Socialdemokraterne vedtaget et forslag om, at pladsen ved mindesmærket skulle renoveres, og pladsen skulle opkaldes efter skolen.

»Socialdemokraterne mener, at det er vigtigt, at vi husker vores historie, og historien om Den Franske Skole er så gribende og gør livet under besættelsen mere nærværende, også for vores børn og unge i dag. Den har mange facetter og er en meget vigtig del af Frederiksbergs historie. Og så er det en fin måde at mindes ofrene på. Derfor stillede vi i sin tid forslaget og vi er glade for, at de andre partier bakkede op,« siger 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S).

Renoveres i år

I forbindelse med budgettet har Socialdemokraterne fået afsat penge til en renovering af skolens plads.

»Vi synes, at pladsen med mindesmærket trænger til en kærlig hånd og at kommunen løbende vedligeholder bedre end det hidtil er sket. Derfor tog vi op i forbindelse med årets budgetforhandlinger, at vi bør istandsætte pladsen. Og vi er meget tilfredse med, at det borgerlige flertal, og i øvrigt også de andre partier, gav os ret i, at den sag er for vigtig til, at der går blokpolitik i den. Det vil vi gerne rose for,« siger Michael Vindfeldt.

Renoveringen af Den Franske Plads på Frederiksberg Allé finder sted allerede i år, hvor fliserne ved mindesmærket bliver renoveret, så navnene på ofrene bliver nemmere at læse.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Hør jazz på havnen

Grønttorvet nyder godt af stigende boligpriser