|
Christian Fuhlendorff foran sin villa i Kastrup

Fuhlendorff tilbage til rødderne

HJEMVE. Ti kendte danskere fortæller i bogen ‘Tilbage til rødderne’, hvorfor de har bosat sig der, hvor de voksede op. En af dem er komikeren og radioværten Christian Fuhlendorff fra Kastrup.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

KASTRUP: Blot fire huse fra barndomshjemmet i Kastrup har komiker og radiovært Christian Fuhlendorff købt den villa, hvor han bor sammen med sin kæreste, to børn og hunden Lulu.

I bogen ’Tilbage til rødderne’ fortæller han og ni andre kendte danskere om, hvorfor de har valgt at bosætte sig der, hvor de voksede op.

»På en måde føles det her som mit første hjem. Det træ, der står der, er mit. Jeg kan fælde det, hvis jeg har lyst. Jeg kan også rive en væg ned, for det er mine mursten. De andre steder, jeg har boet, hængte jeg da lidt op på væggen på de søm, andre havde efterladt, men her er jeg rigtigt flyttet ind,« fortæller Christian Fuhlendorff i bogen, der udkom 30. oktober på Byens Forlag.

Barndommens trygge rammer

I bogen fortælles også, at det første job, Christian havde, blev han fyret fra for at stjæle flasker. Det var i den selv samme Netto, hvor han handler i dag. Hans datter, Michala, går i samme børnehave på Randkløve Allé, som han selv gik i, og hvor lederen i dag var pædagog dengang, Christian gik der. Så han er på mange måder tilbage i sin barndoms trygge rammer.

Til hvert interview i bogen er der masser af billeder fra de ti egne i Danmark, og fotograf Britt Lindemann været rundt på Amager og tage billeder af Christian Fuhlendorffs yndlingssteder, blandt andre Ingolfs Kaffebar og Kastrup Havn.

Det er journalist Lotte Dalgaard, der har skrevet de ti interviews, og ideen udsprang af en undersøgelse fra det nu nedlagte Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som viste, at halvdelen af Danmarks befolkning bor i cykelafstand fra den plet, hvor de er født.

»De medvirkende har nogle interessante, sjove og rørende historier at fortælle, siger Lotte Dalgaard,« der til daglig arbejder som freelancejournalist.

Udover Christian Fuhlendorff medvirker blandt andre fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen fra Aabenraa, målmandscoach for fodboldlandsholdet Lars Høgh fra Odense og Kerteminde, filminstruktør Lotte Svendsen fra Bornholm samt sangerinde Maria Montell fra Espergærde og Helsingør.

ABL151110Tilbage til rødderne

Bogen ‘Tilbage til rødderne’ udkom 30. oktober på Byens Forlag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Studieboliger afventer kommunens dom

Sproglige finter fra en Amagermester