Dansk Institut for Internationale Studier i Østbanegade er en af de statslige arbejdspladser
in ,

DEBAT: 1000 job forsvinder fra Østerbro

…Debat

AF Enhedslisten på Østerbro ved Christian Holtet

Flytning: Når regeringen udflytter statslige arbejdspladser fra København til provinsen forsvinder mere end 1000 arbejdspladser fra Østerbro.

Det drejer sig bl.a. om flere styrelser, Bane Danmark og DiiS. Men masser af medarbejdere ville ikke have mulighed for at flytte med. Det har store menneskelige og økonomiske omkostninger at rykke teltpælene op. Derfor skal mange finde nyt job.

Politikerne i København har derfor et særligt ansvar for sammen med arbejdsgivere og fagbevægelse at hjælpe med at sikre nyt arbejde til dem, der ikke kan flytte med. Disse medarbejdere kan passende sættes ind der, hvor de kommunale serviceforringelser i de senere år har ramt særligt hårdt.

Formålet udflytningen skulle være at skabe bedre balance i det skæve Danmark. Men det er en meget dårlig metode at lave tvangsforflytning. I realiteten er det massefyring og smadring af de berørte statslige institutioner. Det må ses som et led i Venstreregeringens forsøg på at lave en grov besparelsespolitik.

I stedet skal man stoppe nedskæringerne i kommunerne, regionerne og på uddannelsesinstitutioner, genoprette af beskæftigelsen på sygehuse, i skoler og andre offentlige virksomheder, som i en årrække har mærket Venstres skarpe kniv.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Thomas Frederiksen

Written by Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Akademiker-pjank

Fortæl dine gode historier