I sidste uge malede street-art kunstner Stine Hvide og Københavns Skiltefabrik en gavl i Gothersgade for Pepsi. Motivet er inspireret af København. Foto: Martin Sørensen
in

Ganegodter på Gothersgadegavl

BOBLENDE KUNST. Et nyt kæmpemæssigt gavlmaleri voksede i sidste uge frem på Gothersgade, da street-art kunstner Sitne Hvid dekorerede murværket med et kæmpe kunstværk bestilt af sodavandsgiganten Pepsi.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

GAVLMALERI: På Åboulevarden står der ’Heineken’. På Vesterbrogade ’Sol’. Og tager man til Den Røde Plads på Nørrebro, er det navnet ’Mountain Dew’, der præger en af gavlene. At drikkevaregiganter har slået deres navn fast på Københavns gavle, er langtfra en nyhed, og nu er Indre By også kommet med på reklamemoden.

I sidste uge dekorede street-art kunsteren Stine Hvid nemlig en gavl i Gothersgade, som hun var blevet bestilt til af sodavandsgiganten Pepsi.

Inspireret af København

»Vi er utrolig glade for, at Stine Hvid har sagt ja til at udsmykke gavlen. I maleriet kombinerer hun elementer fra bybilledet i hovedstaden på en helt ny og unik måde. For eksempel blander hun Københavns tårne og populære interesser hos unge for at vise et tidssvarende billede af byen anno 2015,« fortæller Philip Wedgwood, der er senior brand manager for Pepsi i Danmark.

Stine Hvid er især kendt for at udsmykke vægge på diverse festivaler, natklubber og sågar i virksomheder rundt omkring.

Københavnerne kunne kigge med, da hun i sidste uge gav sig i kast med gavlen på Gothersgade. Et arbjede, fik hun god hjælp til af Københavns Skiltefabrik, der også svingede malerpenslerne.

Hvis du gerne vil se det nye gavlmaleri, befinder det sig tæt på Restaurant Pastis på Gothersgade 52.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Unge bryder lydmuren i ny udstilling på Arbejdermuseet

Strøget skal shines op til være en turistattraktion