||||
Man behøver ikke stå op for at være med til Sylvias zumbatimer i Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter. »Man sætter sig ned
in

Energibombe: Sylvias solskins-zumba

Ældreliv. 60-årige Sylvia Laursen, sosu-assistent og zumbainstruktør, smitter brugerne i Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter med sin danseglæde og latina-varme.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

SUNDBYVESTER: »Er hun ikke pragtfuld?« spørger Esther, der træder ud af rundkredsen i Aktivitetscentrets sal med sin iltmaskine i hånden for at tage et hvil.

»Jeg kommer kun på grund af hende – hun er en festbombe!« siger Esther.

’Hende’ er Sylvia Laursen, som underviser i zumba hos de ældre brugere i Peder Lykke Centrets aktivitetscenter.

Foto: Michael Paldan
Foto: Michael Paldan

Og Sylvia siger det samme, bare den anden vej rundt:

»De siger »Jeg kommer for dig«, men jeg kommer her for dem. Skidt med, at nogle går dårligt eller har svært ved at trække vejret. Se på deres smil! Jeg kommer fra Sydamerika, hvor musik aldrig er noget trist. »Zumbando« hedder det i Colombia, når de går til fest, og det er præcis sådan, jeg gerne vil have, de ældre skal have det her,« fortæller Sylvia.

Om man så bare står stille og kigger på zumbalektionen, når smilet op til begge ører efter få minutter.

Sylvia opmuntrer, klapper, flirter, kindkysser sig vej til deltagernes hjerter og lyst til at bevæge sig. Og hun synger med på den spanske tekst til cumbia- og salsamelodierne fra musikanlægget.

Foto: Michael Paldan
Foto: Michael Paldan

I baggrunden står hele tiden stole, som deltagerne kan trække hen til, hvis de bliver forpustede – man kan sagtens deltage siddende.

Sylvia har arbejdet på Peder Lykke Centret siden 1998. Som 56-årig blev hun uddannet sosu-assistent, som 59-årige lærte hun at svømme, og nu – som 60-årig – har hun lige uddannet sig til zumbainstruktør i Jylland.

»Jeg har selv betalt uddannelsen, og jeg har lyst til at give noget tilbage til Peder Lykke Centret, fordi de har været så søde ved mig,« siger Sylvia.

Deltagerne koncentrerer sig om at følge instruktøren. Foto: Michael Paldan.
Deltagerne koncentrerer sig om at følge instruktøren. Foto: Michael Paldan.

Hun har en drøm om at udbrede zumbatræningen til nogle flere dag- og aktivitetscentre for ældre.

»Jeg vil rigtig gerne komme til andre plejehjem og lave zumba. Vi er i en alder, hvor kroppen ændrer sig, men i vores hjerter har vi stadig lyst til at danse og røre os. Musikken er en terapi for alle,« siger hun.

Foto: Michael Paldan
Foto: Michael Paldan

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Barnets Blå Hus har livline indtil 1. april

Så er skøjtehallen endelig på vej