Heidi Møller-Rasmussen åbner sit hjem i forbindelse med ¿Home Visit Europe¿. Publikum ved ikke på forhånd

Internationalt teater rykker hjem i byens stuer

INTIMT. Private borgere åbner deres hjem for mennesker, de ikke kender. Det sker som del af teaterprojektet `Home Visit Europe¿, der vil gøre publikum klogere på sig selv og på Europa. Heidi Møller-Rasmussen åbner sit hjem.

Af Nina Azoulay

red@frederiksbergbladet.dk

DEBAT-TEATER: Godt 50 danskere slår de kommende uger dørene til deres private hjem op for en flok vidt fremmede mennesker. De ved intet om hinanden på forhånd, men sammen skal de diskutere Europa. For hvad vil det sige at være europæer, og hvor meget Europa er der i os alle?

Møderne i de private hjem er en del af teaterforestillingen ‘Home Visit Europe’, som det berlinske teaterkollektiv Rimine Protokoll arrangerer sammen med tre danske teatre. Her udgør gæster og værter både medvirkende og publikum i teaterstykket.

En forestillingsleder guider dem igennem aftenen, for debatten om Europa, der lander kort før den danske afstemning om EU-retsforbeholdet, kommer også til at tage udgangspunkt i private spørgsmål – eksempelvis om deltagerne er bange for fremtiden, eller om de nogensinde har løjet om deres nationalitet.

På Frederiksberg har blandt andre Heidi Møller-Rasmussen meldt sig som vært, og hun glæder sig til at invitere 10-15 mennesker, hun ikke kender i forvejen, indenfor i sit hjem.

Kan godt lide noget nyt

»Det bliver interessant at diskutere Europa, også selv om vi ikke er enige, for det er et spændende og vigtigt emne. Jeg har det helt fint med at skulle diskutere med folk, jeg ikke kender. Jeg kan måske få påvirket min egen holdning, eller måske påvirke andre. Jeg er meget åben over for at høre, hvad andre mener,« fortæller den 53-årige socialkonsulent.

»Bare det at åbne sin dør for fremmede mennesker er jo vildt grænseoverskridende for nogle mennesker, men sådan har jeg det ikke. Jeg kan godt lide at prøve noget nyt,« forklarer Heidi Møller-Rasmussen, der har spekuleret lidt over, om der nu også er plads til 15 mennesker i hendes stue.

Og det bliver nok lidt tæt, siger hun. Men netop den intime stemning håber Heidi Møller-Rasmussen kan påvirke diskussionen på en positiv måde.

»Jeg tror, at det vil give en god debat, at vi er en lille flok, for folk vil måske i højere grad turde tage ordet og sige deres mening. I en stor forsamling er der mange, der trækker sig, eller også er der ikke tid til at høre alle. Men her kan alle være med. Jeg er meget spændt på at se, hvad en flok for hinanden helt ukendte mennesker kan få ud af sådan en snak,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

KU.BE rejser sig i højden ¿ uden at være højtravende

Røde faner mod privat børnehave