Spillende træner Mikkel Elbjørn Larsen.

KMB klar til oprykningskamp

BADMINTON. KMB 2010 var tæt på at returnere til landets bedste række sidste sæson – nu har øens fjerhelte chancen igen.

Af Jacob Schneider
jape@amagerbladet.dk

KASTRUP: Sæsonen for KMB 2010 står for døren. KMB indledte lørdag årets 1. division mod Triton Aalborg i jagten på en af de eftertragtet oprykningspladser til badmintonligaen. Og dét med en 8-5 sejr, der revancherede sidste sæsons resultat, der sluttede med de omvendte cifre.

Det er dog ikke uden nye ansigter i klubben, KMB indleder jagten. Der er kommet tilgang både på herre- og damesiden, og holdet har måttet sige farvel til integrerede kræfter.
På herreesiden er det farvel til den hollandske herresingle Jordy Hilbink, der har valgt at flytte tilbage til Holland i bestræbelserne på at komme med til OL i Rio.

»Vi har i flere år nydt godt af Jordys kvaliteter på førsteholdet. Der imod skal vi i år lidt mere syd på for at sige velkommen til vores nye 1. herresingle Luis Enrique Penalver fra Spanien, også kaldet Kike. Kike skal direkte ind og lukke hullet efter Jordys afgang,« fortæller spillende træner Mikkel Elbjørn Larsen.

Kike er 19 år gammel og et af spaniens største talenter i herresingle. Kike skal, i de perioder, han er i Danmark, være en del af det nye badmintonakademi som holder til i KMBs badmintonhal: Kastrup Badminton Akademi.

Det er også blevet til tilgang på herredoublesiden hvor det unge talent Mads Christensen, kommer til fra Slagelse. Han skal kæmpe om pladsen på førsteholdet med Kristoffer Knudsen og en anden rutineret spiller Michael Søgaard, som stadig er at finde i KMBs trup.

På damesiden er der både afgang og tilgang. KMB må fra næste sæson se bort fra en af de bedste mixspillere i landet Mette Schjoldager. Mette har valgt at spille i en fransk klub fra næste sæson. I stedet for Mette er der tilgang af unge Zenia Dam Larsen fra Holbæk.

»Det bliver spændende at se, hvordan Zenia klarer sig på et niveau højere end niveauet i Holbæk, og hvordan hun kan udfylde hullet fra Mette, som gjorde det fantastisk for KMB i den tid hun var her,« siger Elbjørn.

Der er også en ny damesingle at finde i KMB. Louise Grøndahl kommer til fra Højbjerg. Derudover er Anne-Marie Pedersen tilbage efter graviditet, så det må siges at damesinglen står stærkt. Også spillere som Karoline Keller, Anita Bennetzen og det unge stortalent Freja Ravn Nielsen skal kæmpe med Louise og Anne-Marie om de to damesinglepladser.

Ud over tilgangen og afgangen må kampen om førsteholdspladserne siges at være tættere, end den har været længe. Double-pigerne kommer også til at kæmpe om pladserne, idet både Nicoline Pihl, Mie Kjellerup, Freja Ravn, Zenia Dam Larsen og Karolne Keller skal kæmpe om to pladser.

På herresiden er der ligeså stor kamp om både double- og singlepladserne på holdet. Mads Christensen kommer til at kæmpe med Michael Søgaard og Kristoffer Knudsen om pladserne, og kampen bliver endnu hårdere, når spillende træner Mikkel Elbjørn Larsen forhåbentlig snart kommer tilbage fra en knæ- og fodskade, som har holdt ham uden siden oktober måned.

Også unge kræfter presser sig på i form af Philip Busch, som i sidste holdkamp til oprykning sidste sæson fik sin debut. Derudover er Casper Nørsø og Thomas Fynbo også i spil til den sidste plads.

Det lykkedes lørdag at få en fin start med 8-5 over Triton Aalborg. De to næste modstandere bliver reserverne for Værløse og Skovshoved på udebane, inden der igen er fjerbold i hallen på Gl. Kirkevej 24. oktober, hvor Greves reserver kommer på visit.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Amager flyvende i ‘Hangaren’

Her er parkeringsvagternes favoritgade