»Jeg kunne leve mit liv i én lang solbeskinnet sommer. Det passer ikke
in

HELT PERSONLIGT: Peter Gantzler

Hvad optager dig mest lige nu?
»Det gør vores ferieplanlægning og min datters veloverståede 9. klasses-eksamen. Arbejdsmæssigt er det min medvirken i BBC-serien ’The Last Kingdom’. På den store bane fylder forholdene for de mange stakkels mennesker i Syrien.«

Hvad har senest gjort dig glad?

»Min datter gør mig glad hver dag. Jeg elsker at se hende spille fodbold i Frederiksberg Boldklub. Desuden holder jeg meget af at høre min kæreste synge. Senest var i ’Black Rider’ på Betty Nansen.«

Hvad ærgrer dig for tiden mest?
»Jeg hader alt det byggeri og larm, der er for tiden. Men det er vel nødvendigt. Jeg glæder mig til at bo i en by, der er færdig. Folks hensynsløshed i trafikken er også en daglig ærgrelse. Og så alt den ufred, der skaber så meget nød og elendighed. Men det er vel mere en sorg end en ærgrelse.«

Hvornår er Frederiksberg smukkest?
»Helt klart når solen skinner, og alting blomstrer. Jeg kunne godt leve mit liv i én lang solbeskinnet sommer. Jeg har ikke brug for skiftende årstider, og det passer ikke, at der kun findes forkert påklædning.«

Hvilken kulturbegivenhed har du senest været til?

»Jeg har nydt fire af Mungo Parks gæsteoptrædender på Aveny T. Håber de kommer igen. De klæ’r Frederiksberg.«

Hvad ser du som din største succes?

»Min datter og så alle de år, jeg har fået lov til at leve af min hobby. Selvom jeg havde uanede mængder af penge, ville jeg stadig gøre det, jeg gør. Og at jeg stadig er sammen med min datters mor, er vel også lidt af en succes.«

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

»Jeg går og løber daglige ture og siger hej til elefanterne. Vi mistede den lille. Øv. Og så træner jeg i Fitness.dk på det gamle ABC på Frederiksberg Allé.«

Hvad er din største last?

»’The Last Kingdom’.«

Hvad er det gode liv for dig?

»At gå langs stranden i solskin – alene eller med nogen, jeg holder af – og slutte af med en iskold fadøl. Når noget går op i en højere enhed på scenen eller på et filmset, kan jeg også føle stor glæde. At dem jeg elsker, holder om mig, og at jeg kan holde om dem.«

Hvad glæder du dig til?

»Jeg prøver at lade være med at glæde mig til noget. Det fjerner mig fra nuet, og hvis jeg glæder mig for meget, bliver jeg ofte skuffet. Men AC/DC i Roskilde kan godt kilde lidt (det australske rockband spiller i Roskilde 15. juli, red.).«

Blå bog

Født 28. september 1958 (56 år)
Har altid boet på Frederiksberg
Kæreste med skuespiller og sanger Xenia Lach-Nielsen – sammen har de Rosa (15 år)
Skuespiller
Folkeligt gennembrud i rollen som Mike i tv-serien ’Taxa’ – desuden fremtrædende roller i ’Italiensk for begyndere’, ’Dommeren’ samt nyindspilningerne af ’Min søsters børn’

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

|||||||||

Majas forrygende beat-debut

Gyserforfatter: Voksne er kedeligere end børn