Veterancrooneren Tony Bennett og provopopfænomenet Lady Gaga fortolker jazzklassikere i Tivoli. Pressefoto
in ,

Kærlighedsklassikere fylder luften over Tivoli

Jazz. Der er stadig et mylder af store musikalske oplevelser at hente på Vesterbro, når vi går
ind i anden uge af Copenhagen Jazzfestival. Her er fem forslag til, hvad bydelen har at byde på.

Af Mikkel Svinth Rødgaard

mir@minby.dk

Festival: For jazzafficionadoerne er det juleaften hver dag under Copenhagen Jazzfestival, og der er heldigvis hele fem dage tilbage med en veritabel overflod af koncerter rundt om og i udkanterne af den brede jazz genre.

Onsdag aften kan du for eksempel stille dig på plænen i Tivoli og opleve den umage duo Tony Bennett og Lady Gaga. (Super)veterancrooneren og provopopfænomenet har fejret enorm fælles succes, trods de 60! års aldersforskel. De går på scenen klokken 22.

Torsdag bliver det både funky, uforudsigeligt og vildt, når det energiske jazzshoworkester, Whiskeyordnen, blander fede dansegenrer i et virvar af rytmer, toner, farver og tapetklister(?). Et vanvittigt show, lover PH Cafeen, som lægger scene til torsdag aften klokken 22.

Fredag kan man høre noget så relativt usædvanligt, som jazz formet af musikernes kærlighed til biler. Elektrojazz, som går på scenen på KB18 klokken 20, har i hvertfald med pladen ’Cars’, forsøgt at kreere det perfekte ’roadtripalbum’. Luk øjnene og sæt dig bag rattet i en fantasi af latin, funk og groove.

Lørdag kan man både nyde Midnight Swimmers og formentlig også et glas god drue på Vinbaren Vesterbro Torv. Midnight Swimmers går lidt misvisende på allerede klokken 19.30 med deres originale univers, der rummer inspiration fra både The Doors, country, Fairground Attraction og Louis Armstrong.

Søndag aften kan man på ILK gå til hele to koncerter på festivalens sidste dag. Mockunas og Filipsen improviserer sammen for første gang klokken 21.30, og klokken 23 lukker allestedsnærværende Kresten Osgood & friends aftenen.

FILM: Tivoli og CPH PIX præsenterer atter ’Film på Plænen’, og i år har de udvalgt fem store kærlighedsfilm, som du kan se en sommeraften under åben himmel i juli og august. Søndag er det klassikeren ’Ingen er fuldkommen’ med Marilyn Monroe, Jack Lemmon og Tony Curtis i hovedrollerne. To musikere bliver vidner til et gangsteropgør, og der er ikke andet at gøre end at gå undercover joine et kvindeorkester! Begge falder de dog pladask for sangerinden og ukulele-spilleren Sugar Kane. belo/Scanpix

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Gyserforfatter: Voksne er kedeligere end børn

Fodboldfest i sin smukkeste form