in ,

Gernes farveunivers

Udstilling. Møstings Hus hylder stoftrykker og billedkunstner Aase Seidler Gernes med en udstillingen.
 
Af Nanna Boye 
Foto Dan Møller
 
Aase Seidler Gernes, (født 1927 – på Frederiksberg) er uddannet stoftrykker.
Hun samarbejdede og inspirerede sin mand, billedkunstneren Poul Gernes (1925-1996), men blev sjældent nævnt i forbindelse med de store udsmykningsopgaver, som hun også har været med til at sætte sit præg på, bl.a.: Herlev Hospital, Paladsbiografen, Horsens Rådhus, Gentofte Skole.
Men nu hyldes hun med en udstilling i Møstings Hus. 
Udstillingen blev åbnet grundlovsdag, og præsenterer og dokumenterer Aase Seidler Gernes virke som stoftrykker og billedkunstner.
Værkerne i udstillingen spænder fra 1940’ernes tidlige stoftryk, vægtæpper, tekstile eksperimenter, unika beklædningsgenstande og broderi til Aase Seidler Gernes seneste farvestærke tegninger, med filtpen på papir. 
I forbindelse med udstillingen udgives bogen “Aase Seidler Gernes”. Bogen, der er på 160 sider og er rigt illustreret, er udgivet på forlaget Alter Ego. Udstillingen kan ses til 20. september i Møstings Hus, Andebakke Sti 5.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Det’ for børn …

Jeg drømte mig en drøm i nat