Begge dele gælder - altså både 30 og 120 minutter. Men det er det mest restriktive
in ,

Vej og park: P-påbud supplerer hinanden – men ret dig efter det skarpeste

…Debat

Jan Bøge Sørensen

Vej- og Parkchef

P-regler: Frederiksberg Bladet spørger 28. april, om man på Falkoner Allé og andre handelsstrøg må parkere gratis i 30 eller 120 minutter.

Svaret er begge dele men på forskellige tidspunkter.

Skiltene, der er godkendt af politiet, er alle helt korrekte og strider ikke mod hinanden. Tilsammen udgør de en ægte Frederiksberg løsning, hvor det samme (sparsomme) areal benyttes til flere formål over døgnet til gavn for både virksomheder og beboere på Frederiksberg.

Det er rigtigt, at skiltene stiller krav til bilisternes opmærksomhed, og vi overvejer derfor, om det er muligt at gøre skiltningen lettere at forstå. Det er dog ikke så lige til.

Oplever man derfor, at der er skiltet på denne måde, vil det altid være det mest restriktive skilt, der gælder. I dette tilfælde betyder det, at 30 minutters parkeringen gælder mellem kl. 9-18 på hverdage og kl. 9-15 om lørdagen. 120 minutters parkeringen gælder således mellem kl. 7-9 og kl. 18-24 på hverdage og mellem kl. 7-9 og kl. 15-17 om lørdagen. Udenfor disse tidsrum er der fri parkering. Dette gør det nemmere for de handlende at finde en parkeringsplads om dagen og om aftenen får beboerne ligeledes nemmere ved at finde en parkeringsplads tæt på deres bopæl.

Det er ikke noget nyt, at der er to typer af restriktioner på handelsstrøgene. Der var også 30 minutters begrænsning på handelsstrøgene forud for den 1. april 2015, hvor der blev indført en ny parkeringsordning. Der er imidlertid kommet nye regler fra Folketinget om, at en zone skal skiltes markant med oplysningstavler inde i parkeringszonen, derfor er der nu blevet sat ekstra P-info skilte op og dermed er det blevet mere tydeligt, at der faktisk er to typer af restriktioner.

I øvrigt kan jeg oplyse, at skiltene med de tidligere 1, 2, og 3 timers tidsbegrænsninger på Finsensvej og Peter Bangs Vej er poset over, da de ikke passer sammen med 2-timers p-zonen, som nu er indført på de veje. Skiltene bliver nedtaget inden længe.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Grundtvigsvej sættes under lup

Månedens film: Maj