En del af PB43 stiller op til gruppefoto på tagterrassen

SE BILLEDER: Sidste afsked på Prags Boulevard

EXIT. De kreative iværksættere på Prags Boulevard 43 mødtes lørdag til et sidste farvel til arbejdsplads og tilholdssted gennem knap fem år.

Af Hanne Bjørton
hab@minby.dk

SUNDBY: I lørdags udløb det kreative arbejdsfællesskab PB43’s lejekontrakt på den gamle lakfabrik på Prags Boulevard 43. Ejeren Akzo Nobel har solgt ejendommen til lagerhotelkæden Pelican Self Storage.PB43 har siden 2010 lejet Prags Boulevard 43 af Akzo Nobel, men da ejendommen blev sat til salg, bød lagerhotelkæden Pelican Self Storage højere end PB43.

Kunstnere, iværksættere, urbane haver, designere, cirkusfolk med mange flere har ryddet lokalerne, pakket flyttekasserne og mødtes lørdag til en sidste afsked og gruppefotos i de bygninger, der skal jævnes med jorden, før nye lokaler opføres til lagerhotellet.

Se Michael Paldans mange billeder fra afskedsdagen i lørdags her.

Halvdelen til Nordhavn

Cirka halvdelen af iværksætterne, omkring 75 personer, håber snart at have en lejekontrakt på plads i Nordhavn, omkring 20 andre har fundet lokaler i Sydhavn, et par stykker skal til Københavns nordvestkvarter og andre igen bliver på Amager i et kontorfællesskab.

»Vi har pillet låsene ud og efterladt det hele – det er lidt spøjst. Men stemingen var god lørdag, folk har været enormt gode til at være glade. Der har været en halvtrykket stemning, men vi har efterhånden haft seks-syv forskellige afslutningsfester, så vi har sagt farvel over længere tid, og det positive er jo, at PB43 fortsætter andre steder,« siger Kasper Find, indehaver af pladeselskabet PonyRec og den ene af PB43’s to koordinatorer.

For en stor del af PB43 venter nu omfattende istandsættelse og indretning af en lagerhal og kontorbygning i Nordhavn – når lejeaftalen er på plads.

»Det er bare at gå i gang med at bygge. Vi forventer ikke at have events i starten. Folk har jo ligget brak i flere måneder på grund af flytningen – det er vores virksomheder, så mange har brug for at komme i gang med at tjene penge,« siger Kasper Find.

Medbring sukkermadder

På PB43’s hjemmeside har man løbende kunnet følge med i stedets koncerter og events.

Nu står blot en sidste event i kalenderen – en trist og ironisk afskedskommentar:

»Pelican Self Storage præsenterer: Glade Dage på Prags Boulevard 43, søndag 1. marts-torsdag 31. december 00.00-24.00. Uropførelsen af det nyeste stykke urbane selv-realiserende ejendomsteater med særlig fokus på København som fremtidens mangfoldige by. Medbring selv smil, kaffe og sukkermadder.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Kun få benytter offerrådgivning

Østerbroforfatter aktuel med ny krimi