Til kamp mod skimmelsvamp med plastickort

Indeklima: En lille hvid firkant af plastic på størrelse med et dankort. Sådan ser det nyeste våben i kampen for et godt indeklima ud, som Boligselskabet AKB København nu lancerer og gør det nemt for beboerne at teste deres indeklima.

Kortet kan måle luftfugtighed og temperatur og skal hjælpe beboere i AKBs afdelinger i København med at skabe et godt indeklima, så den uvelkomne skimmelsvamp og andre problemer som for eksempel fugt ikke flytter ind.

560 boliger får kortet

Indeklimakortet er forhåndstestet på Østerbro af blandt andre Ruth Meyer fra Kanslergården.

»Jeg synes, det er et rigtig smart kort og en rigtig god ide. Jeg var spændt på, om vores indeklima var godt nok, og det var det heldigvis. Men der kan være steder, hvor der er problemer med fugt, og så kan kortet være rigtig godt. Forhåbentlig vil folk bruge det, når de modtager det. Jeg kender for eksempel en, der tørrer tøj indenfor, han burde have sådan et kort,« siger Ruth Meyer, som er med i afdelingens bestyrelse, i en pressemeddelelse.

AKB København har godt 560 boliger på Østerbro, som alle snart vil modtage det lille kort. I alt uddeles indeklimakortet til samtlige omkring 9.000 boliger i hele AKB i København. jma

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mindestund i kirken

Fem oplevelser på en fællesbillet