Folk har generelt været positivt stemt over for Benjamin Preisler Herbsts ønske om at skifte navn til Superhelten. Et par få jantelovsbemærkninger er der dog kommet på Facebook. Her har han besøg af et filmhold fra Ebeltoft FIlmhøjskole og Østerbro Avis i legetøjsforretningen. Foto: Michael Paldan

Superhelten (og superstjernen) Benjamin

Mediemaskinen. Benjamin Preisler Herbst fik for tre uger siden afslag på sin ansøgning om at skifte navn til Superhelten Benjamin. Siden da har legetøjsforretningsindehaveren fået voldsom mediebevågenhed- især i udlandet

Af Line Weldingh

liwe@minby.dk

Ndr. Frihavnsgade: »I Danmark er der ikke plads til superhelte. Ikke hvis man spørger Statsforvaltningen i hvert fald.«

Sådan skrev 26-årige Benjamin Preisler Herbst, da han for tre uger siden fik afslag på sin ansøgning om at ændre navn til Superhelten Benjamin.

Dagen efter bragte Jyllands Posten en historie om ham, og da Copenhagen Post et par dage senere bragte en engelsk version af sagen, gik det stærkt.

I dag optræder Benjamin, der i øvrigt ejer legetøjsbutikken Superhelten i Nordre Frihavnsgade, i over 70 medier – især udenlandske – med sin Superhelte-historie.

»Det er vildt. Stort set hver dag når jeg står op, er der nogen, der har skrevet om det eller medier, der stiller mig spørgsmål på email. Det er meget surrealistisk, men også dejligt at min der kommer billeder fra min lille butik ud i verden,« fortæller butiksindehaveren, der indtil videre hedder Benjamin Preisler Herbst, da Østerbro Avis er forbi.

Læs også: Benjamin vil være børnenes superhelt

I USA må man hedde alt

Interviewet bliver i øvrigt båndet, da elever fra Ebeltoft Filmhøjskole er i gang med at lave en dokumentar om »Superhelte-affæren«.

Benjamin forstår godt, hvorfor hans sag har fået så meget opmærksomhed.

»Det er en god historie, hvor der er en, der kæmper for noget og Staten ikke vil give efter. Samtidig er superhelte meget oppe i tiden,« siger Benjamin.

Han tror, at opmærksomheden fra de internationale medier er så stor, fordi man i udlandet har et mere liberalt forhold til navne.

»I USA må du stort set hedde alt,« fortæller Benjamin og tilføjer, at Kevin Smith, der er manuskript- og tegneserieforfatter, har opkaldt sin datter Harley Quinn efter Jokerens kæreste (fra Batman, red.).

Og at man i Indien må hedde Batman.

I Danmark kan man blandt andet hedde Altan, Gandalf, Blær og Awesome. Og Ninja Geer, som i øvrigt er fast kunde i Superhelten. Men altså ikke Superhelten.

600 underskrifter

Benjamin har dog ikke tænkt sig at give op endnu. Han har startet en underskriftindsamling som opbakning til hans navneskifte, der i skrivende stund tæller over 600 underskrifter.

Den vil han sende med sammen med links til den omfattende presseomtale og en begrundelse, der kommer forbi hans kæreste, der er jurist, når han for anden gang søger om navneændring.

»Jeg kan næsten ikke forestille mig, at de siger nej. Der er et vist pres med al omtalen, så der bliver et ramaskrig, hvis de siger nej,« mener Benjamin Preisler Herbst.

Han bliver allerede kaldt superhelten af kunder i legetøjsforretningen. Men det er ikke nok.

»Der findes masser af kælenavne. Der skal stå Superhelten må mit pas og dankort,« lyder det.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

RayRay spiller i Fona

Rock-koryfæernes stjerneskud