Pelsen

Erotisk klassiker

østre gasværk. Bogen Venus in Fur skabte i 1800-tallet begrebet masochisme. Der er Danmarkspremiere på teaterstykket i næste uge

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

pels og undertøj: Venus in Fur, som næste uge har premiere på Østre Gasværk Teater, er noget af en erotisk klassiker.

Stykket bygger på en bog, der er skrevet helt tilbage i 1870’ erne af den østrigske forfatter Leopold von Sacher-Masoch.

Netop med denne bog blev begrebet »masochisme« skabt.

Pels, pisk og kvindelist

Roman Polanski gjorde romanen og forestillingen internationalt kendt med sin filmatisering i 2014.

Og fra på næste onsdag kan den opleves i teaterversion på Østre Gasværk med masser af pels, pisk, stiletter og kvindelist.

Venus in Fur skulle tidligere have væltet Broadway rødmende omkuld, da det blev opført på New Yorks berømte teatergade i 2011.

På Østre Gasværk spiller Casper Crump – der spillede hovedrollen i Helium, der vandt en Oskar i fjor – den mandlige hovedrolle i Venus in Fur, som er instrueret af Jacob Schjødt.

I Venus in Fur er Casper Crump en teaterinstruktør, der får en ung, håbefuld kvindelig skuespiller (Mille Lehfeldt) til audition.

Snart vendes dog rundt på rollerne i et erotisk spil, hvor han efterhånden underkaster sig hende.

»Han har sexappeal«

Teaterdirektør Pia Jette Hansen glæder sig til Danmarkspremieren på »Venus in Fur«.

»Casper Crump er ikke blot en fremragende skuespiller. Jeg tror, jeg kan tale for mange kvinder, når jeg siger, at han også har sexappeal ud over det sædvanlige. Derfor er han perfekt i denne rolle, hvor et andet kæmpetalent, Mille Lehfeldt, rammer tidens kønsdiskussion hamrende interessant med sin rolle, der viser at dominans i allerhøjeste grad i dag også er kvinders.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Arbejdstilsynet finder mere dårligt arbejdsmiljø

På scenen uden redningskrans