|
Juristerne Zuzanne Dinah Brødbæk og Marie Budtz Andersen har fået faste lokaler i Akacieparken. Sammen med 20 frivillige yder de gratis retshjælp. Foto: Rikke Milling|Juristerne Zuzanne Dinah Brødbæk og Marie Budtz Andersen har fået faste lokaler i Akacieparken. Sammen med 20 frivillige yder de gratis retshjælp. Foto: Rikke Milling

Borgerretshjælpen i Valby har vokseværk

Udvider. Der er gratis retshjælp at hente i Akacieparken. Efter et par succesfulde år er antallet af klienter, frivillige og jurister er vokset og bredden af hjælpen fra Borgerretshjælpen er udvidet.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Gratis hjælp: For de mange borgere i Valby, der har brug for retshjælp var Borgerretshjælpen en kærkommen nyskabelse. I hvert fald, hvis man skal se på populariteten af tilbuddet.

Marie Budtz Andersen og Zuzanne Dinah Brødbæk flyttede ind i midlertidige, lånte lokaler hos Helhedsplanen i Akacieparken i 2012. Siden da har mange hundrede gjort brug af deres tilbud om gratis retshjælp.

Lokaler har stor betydning

»Det er stadig i høj grad hjælp til indfødsret og statsborgerskab, folk henvender sig med. Det kan mærkes, at man har opdaget, vi er her,« fortæller Zuzanne Dinah Brødbæk.

De to jurister har netop fået egne lokaler i Akacieparken på adressen Carl Th. Dreyers Vej 298.

»Vi er stadig ved at komme på plads, men det får en stor betydning, at folk kan komme direkte ind til os. Det har været en virkelig stor hjælp at begynde i lånte lokaler hos Helhedsplanen, men jeg tror, at mange klienter vil sætte pris på, at vi har vores egen lejlighed,« siger Marie Budtz Andersen.

Opsøgende arbejde

Ud over de nye lokaler har Borgerretshjælpen fået økonomisk støtte til at lave udgående arbejde.

»Det betyder, at vi i perioder har mulighed for at rykke ud, der hvor folk er, i stedet for, at de skal komme til os. For eksempel bor der jo omkring 2000 i Sjælør. Det er et oplagt sted for os at tage ud,« fortæller Marie Budtz Andersen.

I en periode har de desuden lavet et projekt for kvinder med anden etnisk baggrund og så er de netop blevet godkendt til at bruge nogle af deres ressourcer på at være bisiddere hos kommunen.

»Der er rigtig mange misforståelser, der kan undgås, når vi er med som bisiddere. Ofte er det små ting, der kan få relativt store konsekvenser, hvis man taler forbi hinanden,« forklarer Marie Budtz Andersen.

Flere frivillige

Interessen for at hjælpe – og måske få et relevant studiejob på cv’et – får hele tiden en lang række jurastuderende til at søge om at give deres bidrag.

»Vi har lige nu 20 frivillige, der hjælper os. De fleste studerende og to af dem uddannede jurister,« siger Marie Budtz Andersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

De fandt sammen over småkagerne

Smil og kom med i Teatret