|
Thomas Høg Nørager er ny præst i Stefanskirken. Foto: Martin Sørensen

Stefanskirkens nye præst har drømt om smeltediglen

Nyankommen. Thomas Høg Nørager vil bygge bro og møde mennesker, hvor de er. Og det gør man bedst på Nørrebro, mener han.

Af Mikkel Svinth Rødgaard

mir@minby.dk

Stefanskirken: Han ligner ikke stereotypen på en præst med sin undercut og sine huller i ørerne. Men det er heller ikke en stereotypisk dansk folkekirke, som den 37-, snart 38-årige Thomas Høg Nørager netop er blevet ansat i:

»Jeg har det ligegodt, om jeg går i cowboytøj eller i præstekjole, og jeg har det lige godt om jeg er på Roskilde Festival, Christiania eller i kirken. Og så synes jeg, at jeg har lært mere om livet på spillesteder og værtshuse, end jeg har lært på universitetet. Og det tror jeg, der er brug for her,« siger Thomas Høg Nørager, som har flyttet familien med kone og to børn på seks og ni med sig fra Them nær Silkeborg, hvor han var præst før.

Et dejligt sted, men drømmen for århusianeren har hele tiden været byen. Ikke bare byen, men Nørrebro. Og ikke bare Nørrebro, men Stefanskirken, som han har været ’forelsket’ i, siden han var en ganske ung teolog og Anne Braad og Ivan Larsen var meget synlige præster, både i Folkekirken og samfundsdebatten.

»De gjorde Stefanskirken til noget specielt. Jeg tror, jeg har det som alle andre, at folkekirken godt kan være grå. Men Stefanskirken har altid stået for mig som lidt af et lyspunkt i det folkekirkelige landskab. Fordi den formåede at bygge bro og formåede det her midt på Nørrebro, så det har været en lang og gammel forelskelse,« siger Thomas Høg Nørager-

Hvor mennesker er

Også hans nye præstekollega, Pernille Østrem, som bestemt også har mod på samfundsdebatten og at gøre en forskel på Nørrebro, er Thomas Høg Nørager ’fan’ af, og han glæder sig til at være med til at videreføre Stefanskirkens markante linje, hvor man blandt rigtig meget andet har rakt hånden ud mod andre trossamfund, været bannerfører for homoseksuelle vielsesritualer, protesteret mod bandekrigen på Nørrebro med meget mere.

»En kirkes eksistensberettigelse er at bygge bro og være tilstede der, hvor folk er, og det værste en kirke kan gøre, det er at gemme sig og klappe sig selv på ryggen,« siger Thomas Høg Nørager, som er begejstret for at være ny præst på Nørrebro.

»Det med at komme til en smeltedigel som Nørrebro er noget vi har villet hele tiden, det vidste vi godt, at det var noget vi skulle. Og så er vi sådan set også glade for at give vores børn den virkelige virkelighed. Det er vigtigt for os at give vores børn virkeligheden. Og den er altså virkelig her på Nørrebro.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Institution indviede ny legeplads

Møntvaskerierne i Mimersgade