|
Ole Bjur havde sat næsen op efter en bedre placering end nummer seks ved vinterpausen

Ole Bjur: »Hav tålmodighed«

FODBOLD. Selv om pointhøsten i efteråret har været skrabet, mener Fremad Amagers sportschef, at man følger planen.

Af Jacob Schneider
jape@amagerbladet.dk

SUNDBYVESTER: Fremad Amager overvintrer på sjettepladsen i 2. division øst, 11 point fra den enlige oprykningsplads og otte point fra den placering, der giver playoff-kampe om overlevelse i rækken.

Sæsonen startede med John ’Faxe’ Jensen som ny cheftræner og en håndfuld nye spillere, og ambitionen var klar: Oprykning til 1. division i løbet af to år.

I lørdags rundede holdet så efteråret af med den udsatte kamp mod Avedøre. Udsættelsen skyldtes vand på banen, men det var der nu stadig rigeligt af, og trods spilovertag og flere chancer, kom kuglen ikke gennem det sidste pløre mod mållinjerne før det 85. minut, hvor bundholdet Avedøre bragte sig foran. Fremads midtbaneslider Cem Vardar fik dog reddet et point med en scoring i næstsidste minut.

»Ikke favoritter«

FC Helsingør har lagt sig fornemt i spidsen, og kun BK Frem kan matche topholdets statistik med blot ét nederlag. Men selv om Fremads sportschef Ole Bjur ærgrer sig over nogle dumme pointtab, minder han om, at det tager tid at bygge et bæredygtigt 1. divisionsmandskab op:

»Alle andre har har travlt med at gøre os til kæmpe favoritter, ikke os selv. Vi er ikke i panik på nogen måde. Vi har et hold, som kan spille lige op med alle i rækken, og målet er at lave et hold, der kan rykke op på et tidspunkt.

Men det skal være et hold, der kan blive oppe. Det er altså ikke noget, man gør på et par måneder.

Selvfølgelig vil der være nogen, der skriger på oprykning, når man har hentet et kendt trænernavn og et par nye spillere, men man skal også huske på, at vi faktisk var ved at rykke ned for halvandet år siden,« siger Bjur, som dog kunne have ønsket sig en bedre placering i tabellen:

»Jeg havde da håbet på mere i forhold til antallet af point, men det er også vigtigt, at vi i alle kampe har haft rigeligt med chancer. I spil og måden at organisere os på har vi taget nogle kæmpe skridt.«

Husk at sparke i kassen

Scoringsmæssigt er målene fordelt ud over mange spillere, og holdet har tydeligt savnet sidste sæsons topscorer, Nicolas Mortensen, som er i USA.

»Man skal jo også lige huske at sparke bolden i kassen for at få pointene. Alle hold vil jo gerne have en, der hamrer dem ind på stribe, og der er vi mere afhængige af flere spillere nu – og så har vi heller ikke været skideheldige. Det har været lidt ’stolpe-ud’, og så mangler vi effektivitet på dødboldene,« vurderer sportschefen, som er tilfreds med et af efterårets mål, nemlig at lukke færre mål ind:

»Bortset fra kampene mod Hvidovre og Frem, hvor vi lukker syv mål ind – blandt andet på grund af en skade på Mike (Mortensen, red.) – så har der været en klar og positiv udvikling. Men det skal selvfølgelig blive bedre.

Målet var at spille med i toppen, og selv om vi er dykket en anelse, er der jo ikke længere, end at det hurtigt kan forandre sig. Vi er på vej derhen, hvor vi gerne vil, men lige nu skal vi holde fokus på de problemer, vi har set, og ikke begynde at diskutere målsætninger.«

På udkig

Bjur er naturligvis konstant på udkig efter emner, der kan bringe holdet et skridt videre:

»Vi har i forvejen aftale med en stærk offensivspiller, Martin Jensen. Men jeg kigger hele tiden på, om der er nogen, der kan forstærke truppen.

Og det med at score mål, det er vi nødt til at have fokus på, for vi er rigtig dygtige til at sætte spillet op.«

Der er nu en lang vinterpause til at justere på sagerne, inden Fremad Amager starter forårssæsonen på udebane mod Herlev 28. marts 2015.

Fakta

Fremad Amager startede med blot et nederlag og to uafgjorte i de første syv kampe.

Siden har man tabt til B 1908, B.93 og BK Frem – og spillet uafgjort mod Hvidovre og Avedøre.

Arkivfoto: Michael Paldan.
Arkivfoto: Michael Paldan.

47 scoringer er sat ind i Fremad Amagers 15 kampe i 2. division øst i løbet af efteråret, 27 for og 20 imod. Topscorer på holdet er færingen Christian Holst, som her ses snøre Lebogang Phiri i pokalkampen mod Brøndby IF, med syv mål. Tobias Hansen har nettet seks gange for Fremad, Mohammed ’Mo’ Abdalas fem.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Hammer ud af Fremad-bestyrelse

||

Gadens flotteste butiksfacade