De to skakskrappe brødre Kishichiro og Sanshiro Komatsu Kræmmer. Lillebror Kishichiro (th.) har næsten altid den karakteristiske skakhat på til vigtige skakturneringer.

Kishichiro satte alle skakmat

Skoleskak: Han er flittig deltager i skakturneringer for børn og unge, og han klarer sig som regel flot. Lørdag 1. november præsterede han det særlige at vinde alle sine skakpartier, det vil sige seks på stribe i samme turnering.

Navnet er Kishichiro Komatsu Kræmmer, og turneringen gjaldt københavnsmesterskabet i skoleskak. Til daglig går han på Skolen på Nyelandsvej.

Kishichiro var på forhånd blandt favoritterne i gruppen med 28 børn født 2004-05. Med sejr i de første runder måtte han hele tiden spille mod feltets bedste. Det gjorde han gerne og uden at ryste på hånden.

Iført sin karakteristiske skakhat spillede han brikkerne sikkert rundt og satte modstanderne skakmat en for en.

I gruppen af børn født 2002-03 opnåede Sanshiro Komatsu Kræmmer (Kishichiros storebror) en 2. plads, og den samme placering fik Samuel Heine May i gruppen for årgang 2000-01.

De tre Frederiksberg-drenge har nu kvalificeret sig til danmarksmesterskaberne i skoleskak.

Til københavnsmesterskabet klarede Frederiksberg-børn sig også fint i den yngste gruppe, født 2006 eller senere. Nelli Dyndgaard fra Skolen på la Cours Vej, Lise Zeuthen fra Frederiksberg Ny Skole og Lukas Iskos fra Ny Hollænderskolen var med i toppen i dysten mod 20 andre børn, og Mathias van Meurs fra Skolen ved Søerne vandt halvdelen af sine skakpartier.

»De største skaktalenter blandt børn og unge viser sig stadig på Skolen på Nyelandsvej. Men det er dejligt at se, at børn fra en del andre skoler på Frederiksberg efterhånden gør sig godt gældende til skakturneringer,« siger Henrik Andersen, fra foreningen Skak for sjov på Frederiksberg.

Som du kan læse mere om på: www.skakforsjov.dk eller: www.bedretilskak.dk mfo

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Døgnet da Beatles var i Danmark

Bliv bogven som Trine og Ingrid