Foto: Flemming Schiller

Helle for bøgerne til børnene

Besøg. Statsminister Helle Thorning-Schmidt gæstede i mandags Læs For Livet i Koldinggade, som samler bøger ind til anbragte børn. Statsministeren har selv haft stor glæde af bøger gennem livet

Af Thomas Frederiksen                                                                                                                                                                                                               thof@minby.dk

Læs for livet: I sidste måned røg der 1800 kroner afsted fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Læs For Livet i Koldinggade 10.
Det blev i mandags fulgt med et besøg af statsministeren i butikken, og med sig havde hun en stabel bøger, som enten kan sendes direkte videre til anbragte børn eller sælges, hvorefter pengene går videre til projektet.
»Nu behøver jeg ikke længere smide bøger væk, og så ligger det tæt på, hvor jeg bor,« lød det fra Helle Thorning-Schmidt, der bor i Komponistbyen omkring en kilometer væk.
Væddemål om EU-toppost
De 1800 kroner, som Thorning-Schmidt har doneret til Læs For Livet, kom fra et væddemål med TV2-værten Anders Breinholt, der akkurat som statsministeren og kvinden bag Læs For Livet Rachel Röst er østerbroer.
Væddemålet i foråret gik ud på, om Helle Thorning-Schmidt ville få en toppost i EU. Det fastholdt hun, at hun ikke ville og dermed vandt hun væddemålet.
»Det drejer sig om at tale op til børn, som har det svært. Jeg tror, det er vigtigt, at de får adgang til bøgernes univers,« sagde Helle Thorning-Schmidt i mandags om baggrunden for, at hun støtter det her projekt.
Statsministeren fortalte, at hun altid selv har nydt at læse bøger.
»Som barn var mine favoritter Sussi- og Pukbøgerne, den første voksenbog, jeg læste var Rødder, som gjorde stort indtryk på mig,« fortalte Helle Thorning-Schmidt.
Ingen bøger
Rachel Röst er børnebogsforfatter og oplevede selv at være anbragt en periode som teenagere. Hun var dengang frustreret over, der ikke var adgang til bøger.
Det er det, hun har sat sig for at gøre noget ved for de børn og unge, som i dag er anbragt uden for hjemmet på den ene eller anden måde.
Efter at have samlet bøger ind et par år indrettede Rachel Röst i begyndelsen af 2014 lokalerne i Koldinggade.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Prisnomineret dansk afrobeat i Krudttønden

Vesterbrohipsteren der lærte østerbroere at tale sammen