KVIK¿s Fie Udby Erichsen og Anne Dsane Andersen på vej mod DM-guldet i dobbeltsculler. Foto: Thor Friis.

Øbro-roere strygende ved DM

RONING. DM i roning på kortbane blev et sandt triumftog for Østerbros roere. Rasmus Quist fra Danske Studenters Roklub blev mesterskabernes mest vindende.

Af Jacob Schneider

jape@minby.dk

BRABRAND: Det var et imponerende felt af europamestre, verdensmestre og OL-guldvindere, som foldede sig ud i kølvandet på VM i Amsterdam ved DM på kortbane i forrige uge på Brabrand Sø ved Århus.

Ved DM i roning, der har været afholdt siden 1909 i forskellige bådklasser, stiller roerne op som klubhold. Derfor splittes en båd som for eksempel ’Guldfireren’ op i flere hold afhængig af roernes klubber – og det gav ekstra krydderi til stævnet.

DSR mest vindende

Mesterskabet blev en massiv succes for Danske Studenters Roklub (DSR), der har hjemme i Svanemøllehavnen. DSR blev mest vindende klub med en lang række sejre. Nogle løb blev afviklet som forbundsmesterskaber, mens andre er egentlige Danmarksmesterskaber.

DSR vandt regulære danmarksmesterskaber i bådtyperne: fire-åres inrigger, dobbeltsculler, dobbeltfirer, toer uden styrmand og otter, alle for mænd.

Derudover vandt DSR to forbundsmesterskaber og tre sølvmedaljer, og således gjorde DSR rent bord som danmarksmesterskabernes bedste klub.

DM’s mest vindende roer blev Rasmus Quist fra DSR, der vandt i både dobbeltsculler, dobbeltfirer og otter. Quist og makkeren Mads Rasmussen har sat sig for at komme på landsholdet igen for at gentage succesen fra OL i London og vinde guld i letvægtsdobbeltsculler ved OL i Rio i 2016.

Tidligere på sæsonen har DSRs damer vundet Danmarksmesterskabet i to-åres inrigger over fem afdelinger hen over sommeren. Her vandt DSR’s herrer sølv og bronze.

På vej mod OL-formen

Roforeningen KVIK – landets ældste roklub fra Strandvænget i Svanemøllehavnen – fik også markeret sig gevaldigt i Brabrand, da de hentede to danmarksmesterskaber og et forbundsmesterskab hjem til klubhuset på Østerbro.

De to DM-titler blev hevet hjem af KVIK’s to landsholdsroere, der netop var hjemvendt fra at have repræsenteret Danmark ved VM.

Det ene mesterskab var i damesinglesculler, der blev vundet af Fie Udby Erichsen, OL-sølvvinderen fra London 2012 i samme bådtype. Fie er stadig på vej tilbage til OL-formen efter at have fået en søn i 2013, og hun vendte hjem fra VM med en 11.-plads i bagagen. Hun forventer at kunne kæmpe med om medaljerne til VM næste år og hun viste ved årets DM med sin suveræne sejr, at hun er og bliver den stærkeste dameroer i Danmark.

Fie var ved DM også sat i båd sammen med KVIK’s anden landsholdsroer Anne Dsane Andersen, og sammen roede de mesterskabet hjem i damedobbeltsculleren, også i suveræn stil med føring fra start til mål.

Anne Dsane Andersen repræsenterede Danmark ved VM i Amsterdam i samme bådtype, hvor hun og hendes makker roede en 12.-plads hjem. Anne forventer at kunne ro en OL-udtagelse i mål ved næste års VM, hvor OL-billetterne står på spil.

Forbundsmesterskabet blev roet hjem i damernes otter med styrmand. Mandskabet på båden var en blanding af nuværende og tidligere eliteroere. Kampen om titlen plejer at være et københavnsk opgør mellem KVIK, DSR og Bagsværd Roklub, men ved dette års DM blandede jyske klubber sig. KVIK trak sig dog sejrrigt ud af dysten, hvor Holstebro tog sig af andenpladsen.

Med de to stærke Østerbro-klubber og Rasmus Quist, Mads Rasmussen, Anne Dsane Andersen og Fie Udby Erichsen i landsholdstrikoterne kan Østerbros øjne rette sig mod store rooplevelser op mod – og forhåbentlig ved – OL i Rio i 2016.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Hvilke forventninger har du til dit hospital i fremtiden?

Langhåret rock af gamle Østerbrodrenge