Beboerformand Birger Jensen med det nøglerør

Beboere frustrerede over politiet

indbrud. Der er videooptagelser af et kælderindbrud, der blev begået på Langelinie Allé i begyndelsen af august, som tydeligt viser tyvene. Københavns Politi har dog ikke reageret på beboernes henvendelse om optagelserne

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

levende billeder: »Vi er krænket på vores retssikkerhed,« lyder det fra Birger Jensen, der er formand for en ejerforening på Langelinie Allé.

I begyndelsen af august var der indbrud i foreningens kælder, hvor seks kælderrum blev bestjålet, hvor der blandt andet blev taget designerstole, cykler og champagne.

Ligger lige til højrebenet

Beboerne undrer sig over, at Københavns Politi ikke har besøgt dem.

Beboerne kan nemlige gennem videooptagelser påvise, at tyvene den ene nat har fikseret et nøglerør ud af væggen, sat det tilbage og er brudt ind med nøgler natten efter, hvor de har benyttet ordinært indbrudsværktøj det sidste stykke ind i beboernes rum efter at have låst sig ind gennem diverse hoveddøre.

På optagelserne fremgår ansigterne temmelig tydeligt på indbrudstyvene. Men i en længere mailkorrespondance med Københavns Politi, som Østerbro Avis har set, virker politet på ingen måde interesserede i at se optagelserne.

»Det der krænker os, er at det ligger lige til højrebenet, fordi vi har så gode billeder,« siger Birger Jensen, som er klar over, at politiet ikke kan rykke ud, hver gang der har været indbrud i en kælder.

Tyvenes metode

Men beboerne på Langelinie Allé mener, at deres sag har almen interesse for hele København.

Dels fordi der er så tydelige billeder og optagelser af indbrudstyvene, og dels fordi de har benyttet en metode, som kan bruges i mange andre ejendomme, hvor der er nøglerør, som blandt andre hjemmehjælpere og brandvæsen benytter.

»Men vi har ikke fået noget at vide, der er ingen information eller henvendelser fra politiet. Du kunne være rart med noget rådgivning omkring nøglerør,« siger Birger Jensen, der konstaterer, at ejerforeningen har gjort meget for at undgå indbrud. Og når de nu har investeret i videoudstyr, ærgrer det ham, at ordensmagten ikke benytter sig af materialet.

»Vi bruger mange ressourcer på høj sikkerhed, og vi har aldrig haft et fuldbyrdet indbrud i en lejlighed. Men hvad hjælper det, at Frank Jensen vil benytte sig af mere overvågning, hvis man ikke bruger optagelserne til noget?« spørger Birger Jensen retorisk med henvisning til, at Københavns socialdemokratiske overborgmester vil have sat mere overvågning op i byen for at skabe tryghed.

K: Forkert disponeret

Beboerne på Langelinie Allé har klaget til såvel Folketingets retsudvalg samt Københavns Politi.

Fra Folketingets retssudvalg har den konservative Tom Benhke, der selv er politimand, svaret, at han mener, »det er forkert disponeret af politiet….Politiet skal prioritere indbrud i private hjem, men de skal også prioritere indbrud, hvor der er brugbare spor, der kan identificere gerningsmanden.«

Det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Reissman oplyser, at hun har sendt klagen videre i systemet.

Østerbro Avis har været i kontakt med Københavns Politi, men de ønsker ikke at udtale sig, da der er tale om en klagesag, som behandles.

Vicepolitiinspektør Dannie Riise oplyser, at sagen bliver grundigt undersøgt, og både beboere og alle involvererede i sagen hos politiet skal høres, inden der træffes en afgørelse i sagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vi udfylder et hul i skolesystemet

Lokaludvalg flytter i bofællesskab