Billedkunster Misja Kristoffer Rasmussen vil opføre en skulptur af Tove Ditlevsen på Tove Ditlevsens Plads. Her går forfatteren tur i Hedebygade. Arkivfoto: Per Pejstrup/Scanpix
in

Tove Ditlevsen bliver måske støbt i bronze

BYRUM: Den danske forfatter, Tove Ditlevsen, der voksede op i Hedebygade, får muligvis sit eftermæle støbt i bronze og placeret på Tove Ditlevsens Plads, der er ved at gennemgå en større renovering i samarbejde med Områdefornyelsen og skolen.

Det var Områdefornyelsen, der fik en henvendelse fra Tove Ditlevsens Skole og kunstneren Misja Kristoffer Rasmussens om at lave en figur af Tove Ditlevsen, der kunne give identitet til pladsen.

Billedkunstudvalget har behandlet forslaget og ikke fundet skitsen af skulpturen egnet til en placering i byrummet. Men på Teknik- og Miljøudvalgets møde mandag aften stillede Niels Bjerrum (S) det ændringsforslag at sende forslaget tilbage til Vesterbro Lokaludvalg for at høre deres holdning. Alle stemte for det ændringsforslag – bortset fra Venstre. Og dermed skal lokaludvalget hurtigst muligt tage stilling til om Tove Ditlevsen skal støbes i fuld figur og placeres på pladsen.

Tove Irma Margit Ditlevsen blev født 14. december 1917 og døde 7. marts 1976. anb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Kun en enkelt elev bestod cykelprøven

Kunsten at være bevidst