Knap 50 glade løbere i alle aldre deltog i HIPPO RUNs sidste løb i maj. Det resulterede i mere end 10.000 kr. til Plans Pigefond. Pressefoto

Sjovt motionsløb for en alvorlig sag

Løb med. Tag familien og det gode hjerte med på Sundhedsmarkedet på Frederiksberg Rådhusplads lørdag 13. september. Her inviterer løbeklubben HIPPO RUN til et gratis motionsløb, hvor alle kan være med.

Af Morten Friis Outzen

mfo@minby.dk

Sundhed: Lene Rohde har gennem flere år samlet penge ind til skoleprojekter for udsatte piger i Kenya, hvor hun er Planfadder for to børn. Pengene kommer bl.a. fra motionsløb på Frederiksberg, som Lene arrangerer gennem sin egen løbeklub HIPPO RUN, hvor hele kvarteret bakker op med gavekort og præmier til deltagerne. Og da Frederiksberg Kommune blev opmærksom på HIPPO RUNs aktiviteter, inviterede de straks Lene til at stable et løb på benene i forbindelse med Sundhedsdagene i år.

Goodiebags og præmier

»Jeg er rigtig glad for at arrangere endnu et løb og for at få en stand på Sundhedsmarkedet. Det er en fantastisk mulighed for at få budskabet om pigernes helt urimelige livsvilkår ud til mange flere mennesker. Og så er jeg dybt taknemmelig for den kolossale opbakning, arbejdet for pigerne fortsat får i mit kvarter,« fortæller Lene Rohde.

»Det styrker mit engagement at vide, at vi i fællesskab vitterlig er med til at gøre en forskel for rigtig mange af de børn, der trænger allermest. Jeg ved det, for jeg har set det med mine egne øjne.«

For tredje gang i år

Det er det tredje løb bare i år, vores lokale ildsjæl arrangerer her på Frederiksberg, og denne gang er hovedsponsoren Vision Frederiksberg, der udover en kontant støtte til Plans Pigefond, sætter en lækker løbebrille på højkant.

Deltagelse er gratis og ALLE er velkomne med både hund og klapvogn, gummistøvler og hurtigløbersko. Målet er at skabe opmærksomhed om pigerne, og traditionen tro pynter HIPPO RUN den cirka 5 km lange rute op med pink balloner.

Der er goodiebags med blandt andet skønhedsprodukter fra Revebel, samples fra Endurance Sport og Social Food og kaffekort fra Et Avec. Og blandt alle startnumre trækkes der efterfølgende lod om fine gavekort fra de lokale sponsorer Vision Frederiksberg, Letz Shop, Abel Spendabel, Butik Kluns, Juuls Vin & Spiritus, Revebel Skønhedsklinik, Da Salvo, Social Food, Rolsted Cykler og fysioterapeut Simon Kirkegaard.

Sådan deltager du 

Du kan melde dig til på dagen eller tilmelde dig via HIPPO RUN på Facebook eller på hipporun.dk. Deltagelse er gratis, men goodiebags er forbeholdt de første 75 tilmeldte.

Støt og få en Plan løbe T-shirt

Det er gratis både at deltage i løbet, men du er selvfølgelig velkommen til at støtte Plans projekter for udsatte piger.

Læs mere og støt på indsamlingen ”Lene løber for Afrikas piger” på betternow.dk.  Eller sms PIGE til 1231. Det koster 100 kr. + alm. sms takst*

Støtter du med mindst 100 kr. får du en lækker løbe T-shirt på HIPPO RUNs stand ved Sundhedsmarkedet.

* tjenesten udbydes af Plan Danmark, Borgergade 10, 1300 Kbk. K. Tlf. 35 300 800

 HIPPO RUN på Sundhedsmarkedet lørdag 13. september kl. 10-16

 • Få gode råd af løbetræner Steffen Skaastrup fra Endurance Sport
 • Få en kort behandling af  fysioterapeut Simon R. Kirkegaard med fokus på at forstærke din naturlige løbestil
 • Mød Planfadder Lene, der har sit eget velgørende løb i Kenya
 • Hør mere om Plans arbejde for verdens udsatte piger

Gratis fællesløb for alle kl. 14

Kl. 14 løber vi ca. 5 km fra Sundhedsmarkedet, gennem Frederiksberg, to gange rundt om Skt. Jørgens Sø og tilbage igen, i et tempo tilpasset deltagerne. Du må også gerne gå.

 • Goodiebags til de 75 første
 • God karma og sved på panden
 • Lodtrækning om lækre præmier
 • Alle kan være med – uanset niveau

HIPPO RUN løber for Plans Pigefond fordi…

 • 65 millioner piger går ikke i skole. Fordi de er piger
 • Hverdagen for piger i verdens fattige lande er lig med hårdt arbejde, vold og overgreb
 • Det er sjovt at løbe i fællesskab for en god sag

Om HIPPO RUN og Lene Rohde

Initiativtagere til løbet, Lene Rohde, er Planfadder for to børn i Bondo, Kenya. Lene har siden 2011 samlet mere end 100.000 kr. ind til Plans arbejde for udsatte pigers ret til skolegang. Hun har bl.a. startet løbeklubben HIPPO RUN og er grundlægger af løbet, Bondo Run for the Girls, der afvikles for anden gang i Bondo på FNs Internationale Pigedag 11. oktober 2015.

Læs mere på betternow.dk / Lene løber for Afrikas piger og hipporun.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Folkelig flagdag på Frederiksberg

Åbent hus på brandstationen