De seneste år på Flagdagen har Flyvevåbnet ¿landet¿ en F16-jager på rådhuspladsen. Det tiltrækker sig altid stor opmærksomhed hos både store og små. Arkivfoto: Kaj Bonne

Folkelig flagdag på Frederiksberg

VETERANDAG. Frederiksberg Rådhusplads er centrum for en af de største og mest folkelige markeringer med bombe-ryddere, dykkere og F16-fly. Det sker på flagdagen fredag 5. september til fejring af landets mange krigsveteraner.

Af Niels Idskov

red@frederiksbergbladet.dk

Tæt på: Når Frederiksberg Kommune på fredag 5. september for fjerde gang markerer denne nye flagdag bliver det atter for fuld musik – med et kig på bomberyddere, dykkere og F16-fly.

Der bliver noget at se på for alle. Flyvevåbnet, Gardehusarregimentet, Søværnet og Den Kgl. Livgarde og flere andre stiller med mandskab og materiel, så det bliver muligt at få et indtryk, hvad det er, som det danske forsvar kan – og det især på udebane.

Der er andre arrangementer på flagdagen, som er indført som en officiel flagdag for landets veteraner, men hvis man alene kigger på hovedstaden, er det Frederiksberg, der går forrest.

I hvert fald er arrangementet på Frederiksberg Rådhusplads ret omfattende samt mere folkelig end det, der foregår eksempelvis på Christianborg Slotsplads, på Holmen og på Kastellet. Der handler det mere om taler og kransenedlæggelser. Her går Frederiksberg anderledes offensivt og folkeligt til værks.

»Vi har hele tiden haft en pænt stort arrangement, og vi lægger lidt til for hvert år. Vi synes, det er vigtigt at være folkeligt oplysende om det her,« siger servicedirektør Bjørn Thomsen, Frederiksberg Kommune.

En ganske særlig dag

»Det er en ganske særlig dag, hvor hele landet fejrer veteranerne og takker dem og deres pårørende for deres store indsats for Danmark,« siger borgmester Jørgen Glenthøj (K) og fortsætter:

»Veteranerne har gjort en stor forskel ude i verdens brændpunkter, og deres pårørende har støttet flot op. Det er mennesker, vi skylder en stor tak, og derfor gør vi rigtigt meget ud af flagdagen her på Frederiksberg.«

Flagdagen er et samarbejde mellem Veteranhjemmet, Hærens Officersskole og Frederiksberg Kommune.

Frederiksberg tæller hele 544 veteraner, som kommunen også til hverdag forsøger at gøre noget for, nemlig på Veteranhjemmet i det gamle kirkegårdskontor på Solbjerg Kirkegård.

Borgmester Glenthøj er stolt over, at Frederiksberg var en af de første kommuner til at vedtage en veteranpolitik med det særlige tilbud, at der på Rådhuset er en særlig koordinator til at hjælpe og vejlede de veteraner, der måtte have behov for råd og bistand omkring især økonomi, bolig og samliv.

»Det er uhyre vigtigt, at vi som samfund tager os godt af dem, der har sat livet på spil ude i verden,« siger Jørgen Glenthøj.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vestre Jazzværk i jazzklubben

Sjovt motionsløb for en alvorlig sag