Den lokale Nick Ekelund-Arenander vandt 400 meter-løbet på hjemmebane på Østerbro Stadion
in ,

Topatletik og god stemning

Atletik. Der blev budt både på topatletik og motionsløbere til stemningsfuld aften på Østerbro Stadion ved Copenhagen Athletics Games i sidste uge

Af Finn Edvard

sporten@youmail.dk

sommeraften: Tribunerne var fyldte og faklerne tændte – og der lød taktfaste klapsalver til trespringeres tilløb og hujen når 800 meter-løberne rundede hjørnerne.

Spartas internationale atletikstævne Copenhagen Athletics Games trak onsdag fulde huse, og en stemningsfuld aften blev rundet af med motionsløbet Nike Aftenløb.

både voksne og børn i alle aldre var at finde på de næsten fyldte tribuner på Østerbro Stadion.

Og hen mod slutningen af stævnet blev tilskuerpladserne mere og mere tætpakkede, mens publikum ventede på finalerne og den afsluttende, traditionsrige 800 meter ”Wilson Kipketer Tribute”, der hvert år løbes til ære for den tidligere 800 meter verdensrekordholder og Sparta-atlet, Wilson Kipketer.

Inspirerede af eliten kunne knap 450 motionsløbere derefter tage opstilling på de blå startbaner, hvorfra de blev sendt ud på den fem kilometer lange rute til aftenens sidste disciplin, motionsløbet Nike Aftenløb.

Aftenen var tidligere blevet indledt med Nike Børneløbet, hvor 200 børn løb to kilometer i Fælledparken.

Også for motionister

Det er ikke første gang Sparta kombinerer atletikstævnet CAG med løb for motionister.

»Vi synes, det er en god måde at forene elitesport med motionssport på og skabe opmærksomhed omkring atletikken, som for mange kan være en lidt lukket verden,« forklarer sportschef i Sparta Atletik, Henrik Paulsen.

»Og så er det fantastisk at se så mange på tribunerne. Det tyder på, at mange finder atletik spændende, når de får chancen for at opleve det på tæt hold,« konstaterer sportschefen.

Copenhagen Athletics Games oplever ikke kun et stigende antal tilskuere. For hvert år kommer der også flere og større atletiknavne til Østerbro for at dyste til på Østerbro Stadion.

I år var hovednavnet til stævnet den amerikanske trespringer Will Claye, der fører den prestigefyldte internationale atletikserie ”Diamond League”, og som ved OL London tog bronze i længdespring og sølv i trespring.

På verdenskortet

Også Walter Dix, vinder af Diamond League i 2011 og med en hurtigere årsbedste på 100 meter end Usain Bolt, stillede til start, men måtte desværre udgå med en forstrækning i finalen. Andre atleter kom fra lande som Qatar, USA, Rusland, Tyrkiet og Jamaica.

»Vi kan godt mærke, at vi efterhånden er kommet på verdenskortet med dette stævne. Det vi hører er, at det er et hyggeligt stævne med højt niveau og kvalitet i stævneafviklingen, som atleterne gerne vil komme til,« fortæller Henrik Paulsen.

Flere af Spartas atleter, der deltog til aftenens CAG, er repræsenteret til EM i Zurich, som startede tirsdag 12. august.

Specielt skal der lægges mærke til Nick Ekelund-Arenander, som satte dansk rekord sidste år på 400 m, og ligeledes vandt aftenens 400 meter-løb.

Nicolai Hartling (400 m hæk) og Erica Jarder (længdespring) – begge bosat på Østerbro – er ligeledes blandt Spartas store medaljehåb.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Written by Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Scharling og Ljunggreen giver koncert

Cirkus Dannebrog giver billetten